ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА У БИЈЕЉИНИ: ЈАЧАМО САРАДЊУ БЕОГРАДА И БИЈЕЉИНЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК БЕОГРАДА У БИЈЕЉИНИ: ЈАЧАМО САРАДЊУ БЕОГРАДА И БИЈЕЉИНЕ


Градоначелници Бијељине Љубиша Петровић и Београда Зоран Радојичић, након посјете  градилишту моста између Раче и Сремске Раче, одржали су радни састанак у Градској управи, закључивши при том да ће се наставити подршка Града Београда и Републике Србије, Бијељини. Градоначелник Љубиша Петровић, изразио је захвалност на посјети и нагласио да професор др Зоран Радојичић искрени пријатељ Бијељине и Републике Српске.

-Градоначелник Београда, професор др Радојичић је и велико име српске медицине, који је великом броју дјеце са ових простора, спасио живот у Универзитетској дјечијој клиници Тиршова и на том смо му изузетно захвални“, рекао је Петровић. Он је нагласио да су везе са матицом Србијом, на челу са предсјендиком Александром Вучићем, из дана све јаче, а да Град Бијељина има подршку у конкретним пројектима.



-Имали смо финансијску подршку у изградњи фискултурне сале у Патковачи, фискултурне сале у Великој Обарској, сале у Рачанској и објекту Соколског дома. На састанку смо отворили нове теме, које се односе на изградњу објеката предшколског васпитања аи образовања, а проф. др Радојичића смо упознали са пројектиом за изградњу вртића у Улици Живојина Мишића, као и на адаптацију и реконструкцију основних школа и спортских дворана“, рекао је Петровић.  Градоначелник Београда проф. др Радојичић се захвалио на гостопримству и истакао да је прве контакте са Бијељином имао преко пацијената, а да градоначелника Петровића зна као изузетног студента и посвећеног човјека. Говорећи о сарадњи Србије и Репблике Српске, Радојичић је нагласио да је важно се блиски односи његују и да морамо да водимо рачуна једни о другима.

-На састанку смо причали како Београд може да помогне Бијељини, а посебно ми је драго што се овдје води рачуна и о животној средини и екологији, о томе да се гради град који је максимално прилагођен дјеци, њиховом здравом животу и школовању. Причали смо претходно заједничким завршеним пројектима, али о плановима за даље“, рекао је Радојичић. Он је нагласио да је будућност градова и свијета у демократији локалне самоуправе и о томе треба водити рачуна.

-Вјерујем да ће наша сарадња ићи и даље путем који је трасирао предсједник Србије Александар Вучићем, да ћемо његовати наше односе и развијати инфраструктуру која ће нам омогућавати да будемо у бољој путној комуникацији и да доведемо нове инвеститоре и фабрике. Град Београд и Република Србија настављају са подршком пројектима Бијељини и Републици Српској“, рекао је Радојичић и додао да ће у свему дати лични допринос.

Семберија инфо