ДВА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ОБИШЛИ РАДОВЕ :: Semberija INFO ::

 

ДВА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ОБИШЛИ РАДОВЕ


У посјети Граду Бијељина данас борави први човјек Београда, Зоран Радојичић. Градоначелници Београда и Бијељине најприје су се састали на рачанском градилишту новог моста преко ријеке Саве. Представници извођача радова, турске компаније „Ташјапи“ и представници надзорног органа упознали су двојицу градоначелника са досадашњом динамиком градње као и предстојећим радовима.


-У ово данашње вријеме инфраструктурни пројекти који нам омогућавају брже контакте између људи веома су важни и заслужују сваку подршку. Политика Владе Србије и предсједника Александра Вучића је таква да се не памти у новијој историји Србије да се оволико инвестирало и да је већ реализовано толико инфраструктурних пројеката. Изградњом овог моста и ауто-пута између Београда и Бијељине додатно ћемо зближити ова два града. Град Београд је најприје град Београђана а онда и град свих Срба гдје год они били. Сви имају родбину и пријатеље у Београду, свако долази у Београд због образовања, културе, здравља, спорта“, рекао је градоначелник Радојичић.

Радови на изградњи моста на Сави почели су у августу 2020. године а рок за његову изградњу септембар 2024. године. Међутим, обзиром на добру организацију посла и досадашњу динамику изградње, мост ће бити завршен до августа сљедеће, 2023. године.



Градоначелник Града Бијељина, Љубиша Петровић је нагласио да ће изградњом аутопута Бијељина – Београд бити убрзан промет људи и роба. Уз изградњу заједничког граничног прелаза БиХ и Србије сматра да ће се за око сат времена моћи стићи из једног града у други.

-Сви смо захвални Влади Србије и предсједнику Александру Вучићу јер је овај мост изграђен средствима које су обезбиједиле институције у Србији. Такође, и ауто-пут од Раче до Бијељине ће бити грађен средствима која ће у 80% износу обезбиједити Влада Србије“, нагласио је градоначелник Бијељине.

Са техничким детаљима изградње моста госте је упознао Драган Јоцић, надзорни орган за конструкције испред ЈП „Путеви Србије“. Он је истакао задовољство чињеницом да је мост изграђен у рекордном року те да није било никаквих проблема, озљеда радника нити других инцидената.

-Нећу погријешити ако кажем да је ово најквалитетнији мост на овим просторима. Примијењена технологија, квалитет варова, прецизност у обради нешто је тако квалитетно да су и наши професори овдје долазили и учили како се треба радити“, рекао је Драган Јоцић.

Семберија инфо