САСТАНАК ФОРУМА ЗА БЕЗБЈЕДНОСT :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК ФОРУМА ЗА БЕЗБЈЕДНОСT


На редовном састанку Форума за безбједност општине Лопаре разматрана је актуелна безбједносна ситуација у овој локалној заједници.

Предсједавајући Форума Драженко Лазић, командир полицијске станице у Лопарама је саопштио да су учесници заједнички констатовали да је стање безбједности на задовољавајућем нивоу, те да у претходном периоду није било евидентираних кривичних дјела која би изазвала узнемиреност грађана и јавности.

Он је казао да су на састанку усвојени закључци који су везани за безбиједност грађана.

Прихваћен је и приједлог, који је упућен из полицијске станице, у вези изналажења рјешења за подизање нивоа безбједности дјеце школског узраста, која похађају основну школу „Свети Сава“ Лопаре.

„Предложили смо да се изради пројекат за изградњу једносмјерне зауставнe траке, поред регионалног пута Лопаре – Прибој, која би се користила искључиво приликом одвоза и довоза дјеце у школу“, додао је Лазић.

Директор основне школе „Свети Сава“ Лопаре Драган Лукић је дао пуну подршку поменутом пројекту и нагласио да би се изградњом зауставне саобраћајне траке у великој мјери допринијело безбједности дјеце, родитеља и других учесника у саобраћају.

Начелник општине Лопаре Радо Савић је навео да је неопходно да се ријеши безбједност дјеце када је у питању прилаз школи.

Он је посебно истакао да су учесници форума подржали одржавање, у наредном периоду, низа предавања о превенцији злоупотребе дрога, алкохола и дуванских производа, о злостављању дјеце и младих путем интернета и о малољетничкој деликвенцији и превенцији вршњачког насиља.

„Општина ће за едукацију ангажовати стручне људе, а на предавањима би требало поред дјеце да буду присутни родитељи, просвјетни радници и сви заинтересовани грађани“, закључио је Савић.