ОТВОРЕНА ВАСКРШЊА ИЗЛОЖБА УДРУЖЕЊА ЛИКОВНИХ УМЈЕТНИКА „СВЕТИ ЛУКА“ :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕНА ВАСКРШЊА ИЗЛОЖБА УДРУЖЕЊА ЛИКОВНИХ УМЈЕТНИКА „СВЕТИ ЛУКА“


Foto
У Музеју Семберије, вечерас је свечано отворена традиционална Васкршња изложба  чланова Удружења ликовних умјетника „Свети Лука“ из Бијељине.

Љубитељи умјетности у Васкршњој изложби моћи ће да уживају до 30. априла, а улаз је слободан.



Панто Пантић, предсједник Удружења ликовних умјетника „Свети Лука рекао је да су он, али и сви чланови Удружења презадовољни, јер су послије пандемије, у пуном саставу успијели да организују Васкршњу изложбу.

-Вечерас су се на изложби представила 32 аутора, са 68 радова. Имамо  много младих аутора у Удружењу и изложба је веома „богата“. За слике су  кориштене разне технике, као што су иконопис, уље на платну, колаж, акварел и многе друге. Изложба је баш шаролика, као за Васкрс“ , рекао је Пантић и додао да је изложба продајног карактера.



Радислав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине, рекао је  да Удружење ликовних умјетника „Свети Лука“ има изузетне умјетнике, не само из Бијељине, него и из околине.



- Изложбе, као што је ова, праве су драгоцјености за наш град. Град Бијељина увијек подржава овакве активности, јер сматрамо да је култура водиља у сваком друштву, па тако и у нашем“, нагласио је Остојић.

На самом почетку, присутни су могли да уживају у наступу Дјечијег хора „Србадија“



(Семберија инфо)