САСТАНАК У ГРАДСКОЈ УПРАВИ: ДОГОВОРЕНА ПОМОЋ ГРАДСКОЈ ТОПЛАНИ :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК У ГРАДСКОЈ УПРАВИ: ДОГОВОРЕНА ПОМОЋ ГРАДСКОЈ ТОПЛАНИ


На састанку, дан прије коначне одлуке о новчаној помоћи  у износу од око 610. 000 КМ Градској топлани,  закључено је да се одлука и усвоји како не би дошло до још већих проблема у овом предузећу. Састанку на ком је ово и договорено, присуствовали су градоначелник Љубиша Петровић, предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић, потпредсједник Скупштине Миленко Митровић, директор „Градске топлане“ Раде Хаџи Стевић, предсједник синдиката Топлане Саша Станишић и представници добављача енергента који потражују средства.

У име Коалиције „Договор за Бијељину“, Мирослав Миловановић је поновио свој став да „градоначелник није благовремено и искрено реаговао по овом питању“.
- Став Коалиције је да се издигнемо изнад политичког муља који је на сцени протеклих петнаестак дана и подржаћемо одлуку. Такође, очекујемо да ће се у наредном периоду, односно, кад буде ребаланс буџета, да се планирају и средства за „Водовод и канализацију“, Бању Дворови“ и „Бијељина гас“.

Директор „Градске топлане“ Раде Хаџи Стевић изразио је задовољство договореним, јер то значи да се рјешава ургентан проблем предузећа.
- Морам да подсјетим да сам у претходном периоду, доставио одређену документацију Министарству унутрашњих послова, како би се испитало пословање предузећа у претходним годинама и очекујем да се надлежне институције очитују по том питању“, рекао је Хаџи Стевић.

Предсједник синдиката „Градске Топлане“  Саша Станишић захвалио се свима који су допринијели да се изврши исплата добављачу.
- Пред нама је и ремонт који ћемо такође, надам се, извршити уз помоћ Градске управе и Скупштине града, а радници ће остати на својим радним мјестима. Такође, наши корисници услуга, на овај начин неће бити у неизвјесности за наредну грејну сезону“, рекао је Станишић.

Градоначелник Љубиша Петровић  је изјавио да је састабнак био конструктиван и да су се издигли изнад политичких препуцавања.
- Приједлог одлуке ће бити усвојен на сједници Скупштине града, а на тај начин ћемо заштити и интересе радника предузећа као и грађана који користе услуге предузећа. Ребалансом буџета ћемо рјешавати остале проблеме у предузећу, јер јавни интерес мора бити најважњи за све нас“, рекао је Петровић.


Семберија инфо - О. Стјепановић