УЧЕНИЦИ ЗАВРШНИХ РАЗРЕДА ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ У БИЈЕЉИНИ ВЕЧЕРАС СЛАВЕ МАТУРУ :: Semberija INFO ::

 

УЧЕНИЦИ ЗАВРШНИХ РАЗРЕДА ЕКОНОМСКЕ ШКОЛЕ У БИЈЕЉИНИ ВЕЧЕРАС СЛАВЕ МАТУРУ


Foto: Semberija info
Градски трг, поново је вечерас био пун радости, младости и љепоте, јер су га украсили матуранти Економске школе у Бијељини.



Растанак од средње школе традиционално је, након двогодишње паузе, обиљежен окупљањем на градском тргу, а потом и свечаним дефилеом кроз центар града.До хотела “Дрина”, гдје је настављена прослава, испратили су их њихови најближи  као и бројни  суграђани.

Била је то још једна успјешна генерација, каже директор ове школе, Душко Ђурић.



-Ова генерација, њих 145, своје школовање је проводила у отежаним, специфичним окололностима, не само за њих него из нас просвјетне раднике али без обзира на све то, ученици су успјели да усвоје довољан квалитет знања, које могу даље унаприједити и развијати. Стекли све предуслове да постану добри и успјешни људи и надам се да ће они дати свој допринос развоју наше заједнице”,рекао је овом приликом Ђурић.



Разредни старјешина, проф Дијана Матић која у Економској школи ради већ 20 година, каже да са многим ученицима остане у контакту,  након што они напусте школске клупе.



-Останемо у контакту а неки од њих касније додју и постану наше колеге, врате се као професори у школу гдје су некада били ученици”, каже Дијана Матић и поручује својим ђацима са којима се вечерас растаје, да буду упорни, да се боре, да се даље образују али и да путују, упознају свијет око себе и наравно  да наставе  његовати пријатељства која су стекли  током школских дана.

(Семберија инфо)