БИЈЕЉИНА: МИНИСТАР ШЕРАНИЋ У ПОСЈЕТИ БОЛНИЦИ И ДОМУ ЗДРАВЉА :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА: МИНИСТАР ШЕРАНИЋ У ПОСЈЕТИ БОЛНИЦИ И ДОМУ ЗДРАВЉА


Министар здравља министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић испоручио је медицинску опрему-мониторе за пацијенте мониторе за надзор пацијената набављених за јавне здравствене установе секундарног и терцијарног нивоа  у оквиру  „Хитног пројекта ковид 19“ који спроводи ресорно министарство.
 

-Болница је у овој расподјели медицинске опреме добила 10 монитора за праћење виталних функција пацијената и у име запослених, као и становника регије Бијељине, упућујем захвалност Министарству здравља на челу са министром Аленом Шеранићем и Влади Републике Српске, за све што су чинили и што чине за нашу болницу“, рекао је директор Болнице проф. др Златко Максимовић и истакао да су претходно одржали и поводом обиљежавања годишњице рада Пејсмејкер центра и увођења електрофизиологије срца – нове гране кардиологије која се бави дијагностиком и лијечењем поремећаја срчаног ритма.  Максимовић је нгласио да су грађани упознати да у Бијељини живи и ради професор др Лазар Ангелков, који успјешно руководи Пејсмејкер центром, а одскора и Центром за електрофизиологију.
-Да би једна здравствена установа добро функционисала потребна је опрема, простор и оно што је најважније, потребни су људи, а ми у болници имамо срећу, али и способност да у своје редове доведемо најбоље стручњаке, као што је проф. др Лазар Ангелков. Ми ту не стајемо, идемо даље, а све у циљу пружања што квалитетнијих здарвствених услуга грађанима“, рекао је проф. др Максимовић. На уградњу првих пејсмејкера у Бијељини подсјетио је професор др Лазар Ангелков и нагласио да су данас, годину дана касније, препознатљиви на карти РС и БиХ и југоисточне Европе.
-Кренули смо овим путем корак по корак и данас смо препознатљиви по свом раду. Од прије седам дана кренули смо и са криоаблацијом која представља врх у електрофизиологији, тако да полако формирамо и Одсјек за аритмије, а у свему имамо максималну подршку директора Болнице проф. др Максимовића и Министарства здравља РС“, рекао је проф. др Ангелков. Министар здравља Ален Шеранић изразио је задовљство што је испорука монитора за пацијенте кренула из  Бијељине и додао да су поред болница, обухваћени и Домови здравља.

-Пратили смо потребе здравствених установа, како би могли пружати што квалитетнију здравствену заштиту становништву. Ово је само почетак испоруке и у наредних мјесец и по дана, ми ћемо кроз испоруку обићи цијелу Републику Српску“, рекао је министар Шеранић. Он је најавио да ће бити набављен ЦТ транспортни апарат који ће бити у Бијељини, али и друга потребна медицинска опрема.

-Разговарали смо и о електрофизиологији, у чему је бијељинска Болница на располагању свим грађанима РС. Захвалност упућујемо и Фонду здравственог осигурања који прати све наше активности“, рекао је Шеранић који је након Болнице, посјетио и Дом здравља.

Семберија инфо