АГРАРНИ ФОНД БИЈЕЉИНА: Измјене "Правилника подстицајних мјера за пољопривреду у 2022.години" :: Semberija INFO ::

 

АГРАРНИ ФОНД БИЈЕЉИНА: Измјене "Правилника подстицајних мјера за пољопривреду у 2022.години"


Поштовани пољопривредни произвођачи!

Као што смо и обећали да ћемо вас редовно обавјештавати о активностима битним за подршку ваше дјелатности, подстицијама у  пољопривредној производњи, тако желимо да вас обавјестимо да је данас одржана сједница Управног одбора "Аграрног фонда Бијељине" на којој је усвојен приједлог измјене "Правилника подстицајних мјера за пољопривреду у 2022.години", која се односи на члан 11 овог правилника.

Члан 11 дефинише подстицај у производњи пшенице и измијењен је износ подстицаја који сад умјесто до 0,03 гласи 0,05 КМ/кг продате пшенице, а лимит је са 2.500 повећан на 3.000 КМ. Измена правилника је одмах упућена у даљу процедуру, Одјељењу за пољопривреду на сагласност и градоначелнику на потпис.

Такође је донијета Одлука о исплати штета настилих усљед пожара на пољопривредним објектима код 4 домаћинства, а укупног износа 8.900 КМ . 

Подсјећамо све пољопривреднике да се са  "Правилником за 2022.годину" и условима за остварење подстицаја можете упознати на  интернет страници www.gradbijeljina.com/agrarnifond