БАЗЕНИ У УГЉЕВИКУ: СПАС ОД ТРОПСКИХ ВРУЋИНА :: Semberija INFO ::

 

БАЗЕНИ У УГЉЕВИКУ: СПАС ОД ТРОПСКИХ ВРУЋИНА


Овогодишња сезона купања на базенима у Угљевику званично је почела 13. јуна. Како најављују из Спортско-рекреативног центра „Рудар“, базен ће радити сваким даном од 10 до 19 сати.

Мирјана Радивојевић, директор ЈУ СРЦ „Рудар“ каже да су извршене све припреме како би се нова купалишна сезона реализовала по свим стандардима доброг газдовања, те да ће посјетиоци поред купања  имати прилику да уживају у бројним културним, спортским и забавним садржајима.



-Задовољни смо посјетом наших суграђана. Не смијемо заборавити да, поред чисте воде овај комплекс пружа и остале предуслове за добар одмор и рекреацију. Поред  базена, купачима су на располагању и додатни садржаји у виду тушева, свлачионица, лежаљки и сунцобрана, као и могућност да током боравка на  базенима користе угоститељске услуге. Као и ранијих година током љета повремено ће бити доступни и организовани термини за ноћно купање. Бројне културне, спортске и забавне манифестације неће изостати ни током ове сезоне“, рекла је за „Семберија ИНФО“ Мирјана Радивојевић и позвала Семберце да најављени период високих температура проведу на угљевичким базенима.



У сарадњи са Школом спорта „Мали шампиони“ из Угљевика, на базенима у склопу КСЦ „Рудар“ четвртог јула је почела школа пливања. Школа је обухватила преко стотину дјеце узраста од пет до десет година која ће на угљевичким базенима имати 15 часова пливања. Школу реализују лиценцирани тренери уз финансијску подршку Општине Угљевик.

ЈУ Спортско рекреативни центар “Рудар” управља спортском салом и комплексом базена у Угљевику. Спортска сала је намјењена за одржавање часова физичког васпитања угљевичких школараца, за тренинге и такмичарске наступе спортских клубова као и за организацију културно-умјетничких садржаја. На другој страни, комплекс базена се састоји од три базена - велики (30м x 22м - гдје је једна половина дубине 1.5м а друга 3м), мали базен (25м x 10м, 60цм дубине) и беби базен. Вода у базенима испуњава све хемијске и биолошке стандарде што потврђују резултати анализа које у току сезоне редовно врше надлежне здравствене институције. 


Семберија инфо - И. Гутић