Бранимир Андрић, предсједник Савјета Мјесна заједница Пучиле: Градоначелник је изнио низ неистина на мој рачун :: Semberija INFO ::

 

Бранимир Андрић, предсједник Савјета Мјесна заједница Пучиле: Градоначелник је изнио низ неистина на мој рачун


Предсједник Савјета Мјесне заједнице Пучиле Бранимир Андрић, реагујући на недавну посјету градоначелника Љубише Петровића овој мјесној заједници и на градоначелникову медијску објаву након те посјете, на данашњој конференцији за штампу у просторијама Мјесне заједнице Пучиле  Андрић је изјавио да је тога дана зауставио комбајн и привремено прекинуо жетву како би дочекао градоначелника Петровића.

“Састанку је испред Дома културе присуствовало четрдесетак мјештана села Пучиле. Позвао сам градоначелника у салу, јер је температура била изузетно висока, али ме он том приликом игнорисао. Након тога је, ипак, ушао у салу, гдје је било пуно пријатније него напољу. Том приликом сам изнио све проблеме и потребе становника који живе у овој мјесној заједници. Градоначелник је тада изјавио да му је буџет за стамбено - комуналне послове смањен за 30 одсто у односу на ранији период, те да нема средстава за рјешавање инфраструктурних пројеката. Обећао је само замјену сијалица на уличној расвјети и кошење путних појасева и дворишта око просторија Дома културе и Мјесне заједнице. Након тога су га родитељи дјеце која похађају школу у нашем селу замолили  да помогне завршетак игралишта у школском дворишту. Наставио је приватан разговор и отишао је у школско двориште. Изградња игралишта започета је прије двије године, али нисмо имали довољно средстава да завршимо тај посао, те смо се обратили за помоћ Градској управи.



Тражили смо помоћ и за завршетак звоника на пучиљанској цркви, као и за све друге започете пројекте, али се градоначелник није оглашавао и није нам помогао”, изјавио је Бранимир Андрић, истакавши да се, седам дана након одржаног састанка, градоначелник посредством друштвених мрежа огласио и, поменувши његово име, написао да га “Андрић није домаћински дочекао и да је убрзо напустио састанак”.



“Не знам како би се градоначелник упознао са свим овим проблемима, да га лично тада о томе нисам информисао. Он је изјавио да не располаже средствима и да га скупштинска већина ограничава у раду. Познато ми је да је у буџету Стамбено - комуналног одјељења за 2021. годину остало неутрошених пет милиона КМ, те да градоначелник није знао да утроши та средства. Као извршилац буџета требало је да их утроши, јер би у  нормалним државама због тога морао поднијети оставку или би био смијењен. Градоначелник Петровић се у јавности представља као домаћин, да домаћински послује, да држи средства на рачуну. Знамо ми да он држи средства грађана на рачуну и тренутно на рачуну има око 15 милиона КМ, али није свјестан колику нам штету тиме наноси, јер та средства су за шест мјесеци, због глобалне кризе, девалвирала за педесет одсто”, изјавио је Бранимир Андрић, истакавши да буџетска средства треба да буду утрошена по приоритетима и кроз изградњу инфраструктуре враћена грађанима.



“На неутрошена средства плаћају се негативне камате банкама. Чуди ме да то нико не жели јавно да изнесе. Градоначелник жели да се представи као добар домаћин, док све друге квалификује као криминалце. Прозвао је и мене због недомаћинског дочека, иако је имао домаћински дочек”, изјавио је Бранимир Андрић, истакавши да у новоизграђеној сали Дома културе  још увијек нема столица, иако су представници Мјесне заједнице Пучиле правовремено тражили од Градске управе да им набави двије стотине столица како би могли организовати културно - умјетничке програме и представе за ученике и мјештане.

Андрић је нагласио да за протекле двије године ништа није урађено у овој мјесној зајендици, иако су слали званичне дописе и пројекте Градској управи.

Он је посебно апострофирао проблем моста на каналу Дашница који је неопходно реконструисати након уређења канала кроз ово село.



“Због неријешених имовинско - правних односа, за површину од око 300 м2, напомињем да је и  то је обавеза Градске управе, село још увијек нема мост. Све дозволе су обезбијеђене, као и средства за ту инвестицију, али, мост се не гради. Стари мост је опасан и небезбједан за учеснике у саобраћају”, изјавио је Бранимир Андрић, истичући да је градоначелник Петровић изнио неистине након састанка у Пучилама, користећи сваки тренутак за своју политичку промоцију.


Семберија Инфо