САСТАНАК ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА МЛАДИХ :: Semberija INFO ::

 

САСТАНАК ПОВОДОМ МЕЂУНАРОДНОГ ДАНА МЛАДИХ


Foto: Semberija info
Поводом Међународног дана младих, данас је згради Градске Управе Града Бијељина одржан састанак са младима на којем се уједно и разговарало о документу Омладинске политике Града Бијељина. На састанку су присуствовали млади, не само из града Бијељина, неко и из других градова Републике Српске, али и млади из Републике Србије.

Ово приликом млади су попуњавали анкетни упитник о стању младих, односно проблемима младих у локалној заједници у којој живе, а добијени подаци користиће се у научне сврхе.



Љубица Млађеновић, шеф у Одјељењу за друштвене дјелатности рекла је да је у процесу израде документ Омладинска политика Града Бијељина за период 2023 / 2027 година, те да је за израду квалитетног документа потребно и добро истраживање.

-Данас смо урадили једну презентацију нашег анкетног упитника који смо ми припремили, а састоји се из шест области, а неке од њих су образовање, запошљавање, здрави стилови живота... Они су то требали да коментаришу, јер не желимо ми да креирамо документ, као службеници, одрасли људи, него желимо да усмјеримо младе да креирају сами свој документ“, казала је Млађеновићева и додала да је градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић донио рјешење којим је формирано радно тијело за израду документа, чији је она предсједник.



-Данас су били присутни млади из свих области,студенти основних студија,  стиденте на мастер студијама, млади који су завршили факултете, спортисти, лица са потешкоћама, те младе из разних Удружења. Ми смо жељели да они учествују у изради овог документа, јер због чега ће нам стратешки документ за младе, уколико немамо присутно што више младих“, истакла је Љубица Млађеновић.

(Семберија инфо)