БОКСЕРСКИ САВЕЗИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И СРБИЈЕ ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ :: Semberija INFO ::

 

БОКСЕРСКИ САВЕЗИ РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ И СРБИЈЕ ПОТПИСАЛИ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ


Предсједници боксерских савеза Републике Српске и Србије, Славенко Ристић и Ненад Боровчанин, потписали су данас у Бијељини споразум о сарадњи између ова два савеза, чиме ће боксерима и боксеркама из Српске бити омогућено да учествују у свим такмичењима у оквиру националних селекција Србије.
 
Боровчанин је истакао да је ријеч о наставку сарадње која је омогућавала боксерима из Републике Српске да одлазе на припреме, у кампове и буду дио спортских семинара које организује Боксерски савез Србије.
 
- Најбољи пример је Сара Ћирковић, европска шампионка из Републике Српске која је наступала за нашу репрезентацију. На предлог Славенка Ристића почели смо да организујемо заједничке семинаре и кампове, а један од резултата сарадње је и прво коло Регионалне боксерске лиге земаља бивше Југославије, које се одржава у Бањалуци. Желимо на најбољи могући начин да промовишемо бокс, те да тренинзи за почетнике буду бесплатни, како би сва деца имала једнаку шансу да побеђују и постану шампиони – нагласио је Боровчанин.
 
Предсједник Боксерског савеза Републике Српске Славенко Ристић рекао је да ријека Дрина не треба да раздваја, него да спаја људе, посебно спортисте, те да му је драго што се господин Ненад Боровчанин потрудио да помогне таленте из Српске.
 
- Бокс је племенита вјештина. Цијели живот сам волио борилачке спортове и одлучио сам да помогнем боксу, да станем на чело Боксерског савеза, јер знам да имамо озбиљну традицију у овом спорту, веома талентовану дјецу у Бијељини, Бањалуци, Братунцу и другим општинама и градовима. Треба их само препознати и омогућити им да тренирају и напредују – додао је Ристић.
 
Предсједник Ненад Боровчанин поклонио је овом приликом 15 пари боксерских рукавица Клубу борилачких спортова ТРБ, који ће у наредном периоду основати секцију бокса, а младим спортистима из овог колектива понудио је сваки вид сарадње који ће у будућности допринијети стварању нових европских и свјетских шампиона.