ЂУРЂЕВИЋ: НАРОДНИМ ЈЕДИНСТВОМ НАСУПРОТ ПОЛИТИКАМА ПОДЈЕЛА И УЦЈЕНА :: Semberija INFO ::

 

ЂУРЂЕВИЋ: НАРОДНИМ ЈЕДИНСТВОМ НАСУПРОТ ПОЛИТИКАМА ПОДЈЕЛА И УЦЈЕНА


„Писмо грађанина Кристијана Шмита упућено јуче ЦИК БиХ у којем јој покушава дати сагласност не само за поновно бројање него и за елиминацију појединих учесника у поновљеном изборном процесу у потпуности огољава циљеве постизборног циркуса у режији СДС, ПДП и њихових кадрова у ЦИК БиХ“ упозорио је данас предсједник Скупштине града Бијељине Александар Ђурђевић.

Предсједник скупштине другог по величини града у Републици Српској овом је изјавом оснажио све јаче сумње да страни фактори у БиХ преко поновног бројања гласова и незаконитих пријетњи, у ствари покушавају уцијенити позицију или охрабрити опозицију у Републици Српској да пристану на повлачење потеза који ће бити у интересу страних фактора, а не српског народа у БиХ.

„Личности  као Вукановић, Шаровић и Бореновић инсистирају на подјелама и стварању атмосфере острашћених сукоба у Републици Српској умјесто постизања друштвеног договора  о најважнијим питањима за српски народ, чиме доводе до дестабилизације и отварања простора за упливе разних фактора који раде на штету српског народа дајући им простор да стварају политички циркус, крше и законе и руше изборну вољу“ рекао је Ђурђевић.

Ђурђевић је позвао грађане да се масовно окупе на митингу 25. октобра у Бања Луци како би изразили опредјељење за снажну, стабилну и јединствену Републику Српску и послали поруку да на овом простору нема мјеста мешетарењу и стварању било каквих подјела.

„Наш циљ је да се на свенародном сабору јасно потврди опредјељеност за заштиту самоуправе и свих надлежности Републике Српске које су јој дате на међународном нивоу, укључујући и право да сами одлучујемо о нашој слободној вољи и својој судбини. То ће бити манифестација снаге народног јединства, насупрот политикама подјела и сукоба Вукановића, Шаровића и Бореновића. Ми смо сложан народ, знамо шта хоћемо и знаћемо се и сада одбранити“ рекао је Ђурђевић.