УГЉЕВИК: УСПЈЕШНО ЗАВРШЕНА БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛИВАЊА :: Semberija INFO ::

 

УГЉЕВИК: УСПЈЕШНО ЗАВРШЕНА БЕСПЛАТНА ШКОЛА ПЛИВАЊА


На угљевичким базенима данас је успјешно завршена бесплатна школа пливања за стотину дјеце узраста пет до 10 година са подручја ове општине.

Обуку, чији је генерални покровитељ општина Угљевик, реализовали су професори физичког васпитања и спорта из Школе "Мали шампиони". 

Инструктор пливања Младен Стевановић рекао је новинарима да су полазници савладали основне моторичке структуре кретања у води, одржавање на води, као и сналажење у неочекиваним ситуацијама. 



"Поносни смо на свих 100 полазника који су успјешно прошли обуку. Знање пливања омогућује дјеци да им вода постане безбједно и угодно окружење", истакао је Стевановић и захвалио општини Угљевик што је финансирала овако значајан пројекат. 

Предсједник Скупштине општине Угљевик Ђоко Симић, који је додијелио дипломе полазницима заједно са замјеником начелника општине Цвјетаном Драгоњић, рекао је да је циљ афирмисање здравог стила живота од малих ногу. 

"Већ пету годину се одржава обука за најмлађе становнике наше општине", истакао је Симић и најавио да ће и сљедеће године општина Угљевик финансирати школу пливања за сву заинтересовану дјецу са подручја ове локалне заједнице.