"СЛАВЕ ОД МАЛИХ НОГУ“: Малишани Дјечијег вртића „Душко Радовић“ из Угљевика прославили крсну славу Никољдан :: Semberija INFO ::

 

"СЛАВЕ ОД МАЛИХ НОГУ“: Малишани Дјечијег вртића „Душко Радовић“ из Угљевика прославили крсну славу Никољдан


Дјечији вртић “Душко Радовић” из Угљевика резањем славског колача и приредбом коју су приредили малишани прославио је крсну славу Светог Николу Чудотворца-Никољдан.

Протојереј Александар Тешић, парох угљевички, пожелио је малишанима, запосленима и руководству вртића да славу прослављају у здрављу и весељу.

-Да наша дјеца напредују у узрасту и свакој врлини, да усвајају корисне науке и да буду понос и дика својих родитеља-пожелио је Тешић.



Директор Младен Стевановић честитао је крсну славу колегама, дјеци ове установе и свима који славе.

-Настојимо да код малишанима што више љубави пробудимо према традицији и вјери, а то се сматра као основ како би израстали у добре људе-рекао је Стевановић.

Он је најавио даљи рад на унапређењу ове установе како би дјеца као приоритет друштва имали најбоље услове за рад и боравак.

Слави је присуствовао начелник Угљевика Василије Перић који је истакао је да је поносан на постигнуте резултате овог Дјечијег вртића.

Перић је честитавши славу најмлађима пожелио да у наредним годинама буде још више дјеце у вртићу.

-Захвалан сам свим васпитачима на свему што чине за наше малишане а посебно јер их уче нашој вјери православној, традицији, култури и обичајима-рекао је Перић.

Он је изразио задовољство напретком Дјечијег вртића те најавио проширење капацитета ове установе.

-Посебно смо поносни јер имамо једну од најнижијих цијена у Српској за цјелодневни боравак дјеце која на мјесечном нивоу износи 95 КМ-подсјетио је Перић и пожелио срећну славу свима који данас прослављају Никољдан.

Кум славе била је Борачка организације Угљевика која је за свих 160 дјеце обезбједила Никољданске пакетиће.


За Семберија инфо - Младен Василић