Секретар Скупштине Града: Печатом Скупштине Града Бијељина управља Ђурђевић, све остало је Петровићев спин :: Semberija INFO ::

 

Секретар Скупштине Града: Печатом Скупштине Града Бијељина управља Ђурђевић, све остало је Петровићев спин


Секретар Скупштине Града Бијељина Дејан Благојевић изјавио је да Градоначелник Љубиша Петровић очитом манипулацијом жели да обмане јавност и убиједи грађане Семберије да печатом Скупштине Града не управља предсједник Скупштине Александру Ђурђевићу, али да свако ко се разумије у правну науку и законе може да прозре овај Петровићев (неуспјели) покушај.
 
- Овлашћење да управља печатом Скупштине Града, предсједнику Скупштине Града омогућује члан 12. став 3. Закона о печатима органа и институција Републике Српске и члан 36. став 1. тачка 1. Закона о локалној самоуправи Републике Српске. Ту је и члан 43. став 1. истог закона, којим је прописано да предсједник скупштине заступа и представља скупштину, сазива сједнице скупштине и њима предсједава – поручио је Благојевић.
 
Он је нагласио да актуелни Градоначелник покушава да наметне питање чувања и употребе печата, а да истовремено, у претходне двије године, није донио ниједно рјешење које се тиче употребе печата за раднике Градске управе Града Бијељина који одсуствују с посла или се налазе на годишњем одмору или боловању.
 
- У Градској управи Града Бијељина постоји више од 100 печата и није ми познато да је донесено бар једно такво рјешење. Да ли то значи да је неко неовлаштено употребљавао печате док су ти радници били одсутни са посла? – пита Благојевић.
 
Он је изразио наду да ће Градоначелник престати са опструкцијама и дозволити да народ слободном вољом одлучи о поступку његовог опозива.
 
- Вјероватно се Петровић унапријед спрема да, уколико народ изгласа његов опозив, каже да то није воља народа, него да је дошло до крађе на биралиштима, што је његов устаљени дискурс – додао је секретар Скупштине Града Бијељина Дејан Благојевић.