ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАДИ И ЦРВЕНИ КРСТ БИЈЕЉИНА :: Semberija INFO ::

 

ЦЕНТАР ЗА СОЦИЈАЛНИ РАДИ И ЦРВЕНИ КРСТ БИЈЕЉИНА


БЕСПЛАТАН ПРЕВОЗ ДЈЕЦЕ С ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА

Центар за социјални рад и Црвени крст потписали су протокол о сарадњи која подразумијева бесплатан превоз дјеце с посебним потребама од куће до Дневног центра за дјецу с посебним потребама и обратно, а превоз ће се вршити и за неколико малишана који имају и школске обавезе”, рекао је директор Центра за социјални рад Милорад Софренић.

​ Он је додао да ће Црвени крст поред возила, обезбиједити и професионалног возача и пратиоца, а Центар ће преузети финансијске обавезе. Од 21 дјетета, корисника Дневног центра, седморо иде и у школу, а протоколом је дефинисано да се и та услуга обавља по истом принципу. Ова активност Центра за социјални рад и Црвеног крста,  заштитиће финансијске трошкове родитеља које су користили за превоз дјеце и омогућити им да то вријеме другачије искористе, а дјеца ће бити под надзором стручних особа. Секретар Црвеног крста Александар  Савић, појаснио је да ће ове активности бити провођене са постојећим капацитетима, а настојаће да се обезбиједи и специјално, намјенско возило.

-Урадили смо анкету са родитељима прије потписивања протокола, а анкетирањем смо утврдили да је ова активност наишла на подршку и одобравање родитеља. Упознаћемо их и са нашим особљем, које  ће од понедељка провести седам дана са малишанима у Дневном центру, како би се упознали. Возач је са дугогодишњим искуством, а пратилац је наставник разредне наставе са, такође, дугогодишњим искуством у раду са дјецом с посебним потребама”, рекао је Савић.