Саопштење коалиције “Покренимо Бијељину”: Јуришници Милићевића и Бабаља неће спријечити провођење воље грађана Бијељине :: Semberija INFO ::

 

Саопштење коалиције “Покренимо Бијељину”: Јуришници Милићевића и Бабаља неће спријечити провођење воље грађана Бијељине


Преко 300 активиста СДС-а и ПДП-а из цијеле Републике Српске стигло је у Бијељину да бране градоначелника Љубишу Петровића од Сембераца!
 
Ти јуришници са опасним намјерама лијепо су дочекани и угошћени у нашем граду, гдје спавају и хране се у овдашњим хотелима. Рачуне ће испоставити Градској управи и буџету Бијељине, из ког се посљедњих седмица немилице и незаконито извлачи готов новац како би Љубиша Петровић купио подршку суграђана на предстојећем референдуму о опозиву.
 
Према информацијама којима располажемо, најбројнији у инвазији Бијељине су активисти СДС-а из Теслића, под командом в. д. предсједника те странке Милана Миличевића, и активисти СДС-а из Источне Илиџе, којима командује посланик те странке у Представничком дому парламента БиХ Дарко Бабаљ.
 
Поменуте „ударне групе“ планирају да у Бијељини 19. марта на различите начине ометају провођење референдума о опозиву Љубише Петровића. У плану им је изазивање инцидената на бирачким мјестима, с циљем да пониште листиће или на друге начине изборни процес прогласе нерегуларним. Све то, по инструкцијама шефова „ударних група“, и данас и у неколико претходних дана најављује Љубиша Петровић у својим објавама на друштвеним мрежама, у покушају да недјела која планирају припишу нашој коалицији.
 
Народна коалиција „Покренимо Бијељину“ позива грађане да заједно, на миран и достојанствен начин, изађемо на референдум и потврдимо вољу већине која је за опозив Љубише Петровића. Бијељина не смије и неће постати поприште различитих политичких авантуриста. Исти смо народ, нећемо да будемо полигон за политичке подјеле и свађе, које Петровић подстиче више од двије године. Позивамо грађане да 19. марта буду јединствени и да пошаљу кућама те који су дошли да нас свађају и дијеле. Покренимо Бијељину!
 
(Покренимо Бијељину)