Градоначелник Петровић гласао у Доњем Црњелову :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Петровић гласао у Доњем Црњелову


На гласачком мјесту у Доњем Црњелову у пријеподневним сатима о референдумском питању везаном за његов опозив изјаснио се градоначелник Бијељине Љубиша Петровић. Он је том приликом, како је изјавио, испунио грађанску дужност у свом родном мјесту.

​“Овом приликом позивам грађане Бијељине да изађу на референдум и да гласају по сопственој вољи, мишљењу, личном ставу и опредјељењу. Најважније је да свако искаже оно што мисли у овом тренутку. Желио бих да упозорим чланове бирачких одбора и посматраче овог референдумског процеса да је најважније сачувати народну изборну вољу, без обзира на епилог гласања. Они људи који чувају народну изборну вољу на бирачким мјестима треба да спријече сваки покушај малверзације. Налогодавци се увијек измакну, а испаштају они који направе неко кривично дјело, у конкретном случају то је, евентуално, прекрајање изборне воље грађана. Због тога инсистирамо на поштовању народне изборне воље и у том смислу ће то представљати велику народну побједу”, изјавио је Петровић, нагласивши да очекује побједу, што се, како је истакао, осјети и по излазности грађана на референдум.

“Позивам грађане и на стрпљење, јер имамо дојаву да се стварају неоправдане гужве, јер је Комисија за спровођење референдума мијењала бирачке спискове и на тај начин се стварају проблеми, јер се људи шетају од једног до другог гласачког мјеста. То важи за велика градска насеља, гдје грађани гласају у школама. Апелујем на стрпљење грађана и на упорност, да испуне своју грађанску дужност, да истрају у свом науму, да искажу своју слободну вољу”, изјавио је градоначелник Петровић, поновивши да би грађани у што већем броју требало да изађу на референдум.

(Семберија Инфо)