Народна коалиција „Покренимо Бијељину“: Љубиша Петровић и његове присталице да престану са опструкцијом провођења референдума о опозиву градоначелника :: Semberija INFO ::

 

Народна коалиција „Покренимо Бијељину“: Љубиша Петровић и његове присталице да престану са опструкцијом провођења референдума о опозиву градоначелника


Народна коалиција „Покренимо Бијељину“ упозорава Љубишу Петровића, као и његове чланове бирачких одбора и посматраче, да престану да врше константан притисак на чланове Комисије за провођење референдума, као и да одмах обуставе све незаконите радње на бирачким мјестима и у околини бирачких мјеста с циљем да опстуришу или зауставе провођење воље грађана Бијељине и Семберије на референдуму о опозиву градоначелника Бијељине.
 
Потпуно смо увјерени да Љубиша Петровић и његови јуришници, који су стигли у Бијељину из свих општина у Републици Српској, намјерно провоцирају и врше опструкције с циљем да изазову озбиљније инциденте и доведу у питање регуларност провођења референдума.
 
На незаконито понашање Петровића и његових присталица упозорио је и предсједник Скупштине Града Бијељине Александар Ђурђевић који је потврдио да посматрачи СДС-а, њих више од 300, који су дошли из других градова, праве проблеме на бирачким мјестима и врше притиске на чланове бирачких одбора.
 
- Видимо да се из штаба СДС-а оглашава начелник Општине Источна Илиџа. Какве везе Источна Илиџа има с нашим градом. Евидентно је да се припрема нека врста сценарија, сличног оном на општим изборима, према коме, уколико воља народа буде већинска за опозив, да се иде у правцу изазивања немира, нереда и непризнавања изборних резултата. Тражимо да се поштује воља народа и да опозив остане питање које се тиче грађана Бијељине, а не Теслића, Источног Сарајева и других градова из којих су дошли људи да бране Петровића од Сембераца – упозорио је Ђурђевић.
 
Ђурђевић је нагласио да су Љубиша Петровић и Градска управа од почетка опструисали процес опозива и да нису дозволили кориштење софтвера Градске изборне комисије који би олакшали људима проналазак изборног мјеста на ком гласају.
 
- Тражимо да се поштује Изборни закон Републике Српске којим је прописано да људи имају право да тајно гласају. Апелујем на све да овај референдум схвате као нормалан, демократски чин и да поштују вољу народа – рекао је предсједник Скупштине Града Бијељине Александар Ђурђевић.
 
Народна коалиција позива грађане да до краја референдумског дана мирно и достојанствено изађу на референдум и гласају за опозив Љубише Петровића. Нећемо било какву радикализацију ситуације и нове подјеле! Покренимо Бијељину!

(Покренимо Бијељину)