СЕДМА „ПРИМАВЕРА“ У БИЈЕЉИНИ :: Semberija INFO ::

 

СЕДМА „ПРИМАВЕРА“ У БИЈЕЉИНИ


Удружење грађана ”Музички умјетници Семберије”, организатори су седмог међународног музичког фестивала “Примавера“, који се одржава у Етно-селу „Станишићи“.

Манифестација ће трајати до 2. априла, а такмичарски карактер привукао је више од пет стотина музичара из региона, али и образовне институције из земаља у окружењу: Словеније, Црне Горе, Хрватске, Србије, Босне и Херцеговине и Републике Српске.

На програму је планирано такмичење у неколико дисциплина: клавир, клавирски дуо, хармоника, виолина, гитара, соло пјевање, дувачи (труба, флаута, кларинет) и солфеђо, а музичко умијеће оцјењиваће стручни жири који чине еминентни умјетници и педагози из региона. Оно што „Примаверу“ издваја од других фестивала је награда која носи назив „Ја сам ученик школе“ која даје могућност ученицима школа да се такмиче и освоје награду за своју школу.

Награда је изузетно вриједна, а ријеч је о пианину марке Феурицх. Овогодишњи спонзор главне награде, Град Бијељина, на овај начин жели да да допринос развоју и унапређењу квалитета образовања и образовних институција и пружи пријатељску платформу подршке будућим младим умјетницима.
 

Фестивал је отворио градоначелник Бијељине, Љубиша Петровић, а свечани концерт одржао је клавирски дуо којег чине Марија Гођевац и Драгомир Братић из Београда.

Затварање манифестације и свечана додјела главне награде предвиђени су за недјељу, 2. април, у 20.30 часова.