Полицијска управа Бијељина обиљежила Дан полиције - Полиција је гарант сигурности Републике Српске :: Semberija INFO ::

 

Полицијска управа Бијељина обиљежила Дан полиције - Полиција је гарант сигурности Републике Српске


Поводом дана Полиције Републике Српске  данас је служен парастос и положени су вијенци и цвијеће на Спомен - обиљежје погинулим припадницима полиције у протеклом Одбрамбено - отаџбинском рату.



Стјепан Терзић, начелник Полицијске управе Бијељина истакао је том приликом да је Полицијска управа Бијељина у протеклим данима реализовала низ активности и садржаја поводом Дана полиције.



“У протеклој седмици организовали смо добровољно даривање крви наших службеника у сарадњи са Трансфузијом крви, желећи на тај начин да искажемо хумани аспект наше професије. За најмлађе суграђане, дјецу предшколског узраста, организовали смо ,,Дан отворених врата”, настојећи да им на својствен начин, прихватљив њиховом узрасту, приближимо полицијску професију. Организовали смо и пријем за наше пензионере и родбину погинулих припадника МУП-а РС, желећи на тај начин да одамо дужну пошту онима који су своје животе уградили у темеље Републике Српске, односно да се захвалимо онима који су свој радни вијек провели у полицијској служби. Данас овдје минутом ћутања и парастосом одајемо дужну почаст и сјећамо се погинулих припадника МУП -а РС, уз наш завјет да ћемо и даље предано радити на очувању Републике Српске, унапређењу рада Министарства унутрашњих послова РС и на очувању безбјендости наших грађана”, поручио је Стјепан Терзић.



Ратомир Драганић, ратни командант Четвртог одреда Специјалне бригаде полиције изјавио је да на данашњи дан обиљежавамо  тридесет и једну годину од оснивања Министарства унутрашњих послова Републике Српске.



“Припадници МУП-а РС у том ратном периоду су дали велики допринос за стварање Републике Српске и много наших сабораца је дало своје животе за Републику Српску, заједно са припадницима Војске Републике Српске. МУП РС је у овим временима гарант сигурности Републике Српске и свакодневно, из мјесеца у мјесец, јача. Тако треба да буде и у наредном периоду. Они за свој рад треба да буду адекватно награђени, али и оспособљени да бране Републику Српску, уколико то буде требало у неком наредном периоду. Ми се надамо да се рат никада више неће поновити”, истакао је Ратомир Драганић.

(Семберија Инфо)