“Физичка активност најважнија“ Спортска манифестација “Круг здравља” у Угљевику окупила велики број дјеце и одраслих :: Semberija INFO ::

 

“Физичка активност најважнија“ Спортска манифестација “Круг здравља” у Угљевику окупила велики број дјеце и одраслих


У Угљевику је данас одржана Трећа спортска манифестација „Круг здравља“ која је окупила више од 1.000 учесника.

Малишани из Дјечијег вртића „Душко Радовић“, Школице спорта „Мали шампиони“, ученици основне и средње школе, као и бројни грађани, бициклима и ролерима од градског трга, улицама Угљевика и спортско-рекреативном стазом дуж корита ријеке Јање обишли су круг дужине 2,5 километра.



Организатор Младен Стевановић истакао је да је циљ ове манифестације промоција здравог начина живота те да се требала одржати на Свјетски дан здравља а због лоших временских услова помјерена је за данас.

-Важно је да се што више крећемо, возимо бицикле, а што мање да користимо аутомобиле-рекао је Стевановић.

Он је нагласио да је велики број дјеце и одраслих, учесника манифестације, показатељ да свако може наћи примјерену активност за себе.

-Сви су здрави, ведри и насмијани-поручио је Стевановић.



Начелник општине Угљевик Василије Перић учествовао је у овој спортској манифестацији и најавио још снажнију подршку локалне управе оваквим и сличним активностима које његују здрав стил живота.

-Учимо наше младе генерације да је физичка активност најважнија, поготово у времену  технике и брзог начина живота који имају и негативан ефекат-рекао је Перић и захвалио организаторима и свима који су учествовали у данашњој спортској манифестацији.

Учесницима су уручене бројне награде.