Васкршња радионица у Угљевику за малишане: Радовање од срца :: Semberija INFO ::

 

Васкршња радионица у Угљевику за малишане: Радовање од срца


Дјевојчице и дјечаци из Дјечијег вртића “Душко Радовић”, Дјечијег клуба “Пиниокио” и ученици основци на градском тргу у Угљевику учествују у данашњој радионици која је посвећена наступајућем празнику Васкрсу под називом “У сусрет Васкрсу бојама и маштом”.

У програму Васкршње радионице малишани  ће током цијелог дана шарати васкршња јаја, исцртавати васкршње мотиве на великој папирној ролни дугој 50 метара и писати честитке.



Директор Дјечијег вртића “Душко Радовић” Младен Стевановић захвалио је дјеци, васпитачима, родитељима и свима који учествују у данашњој радионици.

За подршку коју пружа Стевановић је посебно захвалио руководству општине Угљевик.

-Желим да у срцима свих нас буду доброта и љубав уз срећан и благословен Васкрс-поручио је Стевановић.

Начелник општине Угљевик Василије Перић заједно са сарадницима посјетио је Васкршњу радионицу и изразио задовољство јер је ова манифестацији посвећена вјери и традицији.



-На овај начин најмлађи суграђани се уче нашој култури и обичајима, а прије свега вјери православној-рекао је Перић.

Свим становницима општине Угљевик, Перић је пожелио да Васкршње благе дане проводу у здрављу, срећи, радости и општем добре уз жељу да  Угљевик и даље буде напредна средина.

-Локална управа ће још снажније подржавати овакве манифестације које баштине вјеру, традицију и обичаје, али и васпитавање и образовање младих покољења-најавио је Перић уз захвалност организатору и учесницима данашње радионице.


За Семберија инфо - Младен Василић