ХИПЕРРЕАЛИСТИЧНИ ЦРТЕЖИ МЛАДЕНА МИЋИЋА :: Semberija INFO ::

 

ХИПЕРРЕАЛИСТИЧНИ ЦРТЕЖИ МЛАДЕНА МИЋИЋА


У галерији Центра за културу „Семберија“ вечерас је отворена изложба Младена Мићића под називом "Бити у Кроновој утроби". Према ријечима кустоса бијељинске галерије, Павла Голијанина изложба је идеална прилика да се грађани Бијељине непосредно сусретну са хиперреализмом у ликовној умјетности. Изложба садржи слике и цртеже у техници графит на папиру и представља својеврсни пресјек радова који су уМладеновом атељеу настајали у посљедњих пет година.

-Ово је моја прва самостална изложба у родном граду. Моје слике и цртежи представљају савременогчовјека и његову пролазност у овом добу, о човјеку коју живи у времену гдје је све доступно на један клик али њему, упркос томе измиче суштинско поимање живота који живи. Моји радови илуструју дух времена у којем и сàм као члан овог друштва живим“, изјавио је Младен Мићић за „Семберија ИНФО“.




Младен истиче да је за настанак једног његовог цртежа потребно јако много времена, стрпљења,концентрације, пажње и упорности – свих оних „монета“ којима савремено друштво умногоме оскудјева што његов умјетнички рад чини још вриједнијим.

Младен Мићић је рођен 1998. године у Бијељини. Академију умјетности у Бања Луци, смјер сликарство уписује 2017. године. Прве двије године похађа у класи проф. Леониле Марић, док трећу и четврту годину завршава у класи проф. Борјане Мрђа. Мастер студије, смјер сликарство завршава 2022. године у Београду у класи проф. Радомира Кнежевића. Исте године у Београду уписује Докторске студије. Самостално излаже од друге године основних студија. Добитник награде за студију цртеж и студију слика, награде за цртеж од стране Арт клуб Простора, награде за сликарство Завичајног музеја Градишка, награде галерије „Сретен Стојановић“, награде за сликарство од стране Академије умјетности у Бања Луци, награде Музеја савремене умјетности Републике Српске, награде за цртеж од стране Факултета ликовних уметности у Београду. Учествовао у бројним групним изложбама у земљи и иностранству.

Семберија Инфо