БИЈЕЉИНСКИ РИБОЛОВЦИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАЛИ ХУМАНОСТ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНСКИ РИБОЛОВЦИ ЈОШ ЈЕДНОМ ПОКАЗАЛИ ХУМАНОСТ


Његујући традицију, Спортско риболовно удружење „Риба“ из Бијељине ставило се на располагање Градској организацији Црвеног крста Бијељина на начин да су чланови удружења данас, на Велики петак спремили оброке за кориснике Народне кухиње у нашем граду.



- Ово је седма говина како чланови нашег Спортског риболовног удружења учествују у процесу припреме предваскршње трпезе за наше најугроженије суграђане. Надамо се да ћемо у наредним годинама још боље извршавати ову дужност. Нажалост, сваке године је све већи број корисника Народне кухиње. Прошле године је било 260 корисника а ове припремамо 300 оброка. Оброк се састоји од порције пржене рибе, порције рибље чорбе, хљеба и троје шарених јаја. Захвалио бих се свима који су нам помогли да реализујемо ову акцију а посебно нашем градском Црвеном крсту који је наш главни партнер у настојању да радост Васкрса унесемо у домове наших најугроженијих грађана“, изјавио је Миодраг Ђукић, предсједник Спортско риболовног удружења „Риба“ похваливши и своје чланове од којих је већина данас присутних учествовала и на свих претходних шест акција.



Градска организација Црвеног крста је заједно са бијељинским риболовцима учествовала у набавци намириница потребних са данашње припремање оброка. Волонтери Црвеног крста ће у току дана, заједно са члановима СРУ „Риба“ доставити храну до крајњих корисника. 



Народна кухиња у Бијељини свакодневно припрема 275 оброка за најугроженије на подручју града Бијељина. Према информацијама Центра за социјални рад Бијељина број људи у потреби за оваквом врстом помоћи је 340 па се у Градској организацији Црвеног крста надају да ће до краја ове године обезбиједити потребне предуслове како би за све њих обезбиједили један топли оброк дневно.


Семберија инфо