Градоначелник Бијељине кренуо у Бањалуку :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Бијељине кренуо у Бањалуку


Данас око 14 часова, испред Градске управе,  градоначелник Бијељине Љубиша Петровић са своја три савјетника кренуо је пјешице ка Бањалуци. Ово путовање градоначелник Петровић је већ раније и најавио.
 
-Дао сам обећање и то обећање ћу испунити, а то је ,,Марш части за оздрављење Републике Српске’’, на који ћу кренути симболично на Дан Светог Кирила и Методија, дан уочи Спасовдана.
 
 Све појединости у вези са маршом добијаћете путем медија и моје званичне странице. У марш полазим првенствено као човјек који се не мири са свим овим што се дешава не само у нашем граду, већ у цијелој Републици Српској. Овај часни ход ће бити ход човјека који се више не може мирити са неправдом. Очекивано вријеме трајања марша је од 10-14 дана, сваки дан марша имаће своју посебну тематику и носиће посебне поруке, сваки направљен корак имаће за циљ ,,табање стазе’’ на путу промјена. Током марша пролазићу кроз различита мјеста, успут ћу застајати, разговарати са људима, мјесто коначишта биће углавном код различитих домаћина.

Планирано је да часним ходом прођемо кроз семберска села, први стоп ће бити у Доњем Драгаљевцу, гдје ћу искористити прилику да разговарам са мјештанима и тако Доњи Драгаљевац упишем на листу мјесних заједница које сам посјетио. Очекујем да напустим територију града Бијељина на Спасовдан, 25.5.2023. године и наставим даље пут Брчког.
 
У протеклом периоду ми се велики број људи јавио са жељом да ми се придружи током марша, међутим морам вас замолити да то не радите, током марша не смије бити више од петоро људи у групи како не би били заустављени због ометања саобраћаја и тиме би марш био осујећен. Свакога дана мијењаће се људи који ће ме пратити, али тако да нас буде максимално петоро. Објавићу контакт телефон на који ћете моћи да се пријавите за придружење током марша, биће формиране групе и обезбијеђен превоз свакога дана до мјеста гдје се ја будем налазио, али понављам тако да група не смије бројати више од петоро људи, у противном ризикујемо да марш буде прекинут од стране надлежних органа што не смијемо дозволити’’, објавио је на свом Фејсбук налогу градоначелник Бијељине Љубиша Петровић.