Додјељени сертификати за учеснике пројекта „Корпоративни веб идентитет привреде“ :: Semberija INFO ::

 

Додјељени сертификати за учеснике пројекта „Корпоративни веб идентитет привреде“


У просторијама Иновационог центра за одрживи развој-Инцор у Бијељини, данас су додјељени  сертификати за учеснике пројекта „Корпоративни веб идентитет привреде“, који су реализовали Подручна привредна комора Бијељина, Факултет пословне економије Бијељина и Град Бијељина – Одсјек за локални економски развој и европске интеграције.

Славица Марковић, директорица Подручне привредне коморе Бијељина, казала је да су прегледом њихових база података привредних друштава која послују на подручју града Бијељина увидјели да од 900 привредних друштава, чак 30 одсто не посједују интернет странице.



-Ово је вријеме када је дигитализација број један у привредном свијету и јако је значајно да сва привредна друштва буду укључена у дигитализацију. Ово је један корак које су фирме у западној Европи почињале да раде прије 20 или 30 година. Нажалост, код нас постоје привредна друштва која немају интернет страницу и ми смо жељели да им кроз овај пројекат пружимо могућност да они добију своје у сарадњи са Градском управом - Одсјеком за локални економски развој и европске интеграције и Факултетом пословне економије. Сва привредна друштва која су регистрована не морају да посједују интернет страницу, али за поједина је јако значајно јер ће им то помоћи да унаприједе своје пословање  уколико раде на повећању своје видљивости. Ми смо као Подручна привредна комора покушали да увежемо привреду, академску заједницу и локалну управу што је један од важнијих резултата овог пројекта. Наша сарадња већ дуже вријеме траје у корист свих нас и ради се на унапређењу пословног окружења у нашем граду. Пројекат је финансиран средставима Подручне привредне коморе Бијељина, Факултета пословне економије и Градске управе Града Бијељина“, истакла је Марковићева и додала да се за овај пројекат пријавило око 10 – ak привредних друштава, те  изразила наду да ће се за наредне позиве које планирају бити више пријављених.
 
Професор др Весна Петровић, декан Факултета пословне економије Бијељина, рекла је да је у овом пројекту учествовало 27 студента четврте године студија на Факултету пословне економије Бијељина са сва три смјера.
 
-У оквиру предмета електронско пословање студенти су цијели љетни семестар у оквиру вјежби уз предавања имали прилику да израђују веб сајтове компанија које су се пријавиле на овај позив. Морам истаћи да је студентима ово изузетна прилика да споје теоријска знања у оквиру вјежби и да их на практичан начин примјене и помогну привредним субјектима. Ово је најбољи начин да се повеже академска заједница, привредни субјекти и Град Бијељина“ казала је Петровићева и додала да ће студенти који су учествовали у пројекту у оквиру додатка дипломи добити додатне бодове, односно активност за учешће на овом пројекту.


 
Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине казао је да је ово симболичан начин да се покаже, да се кроз додатне алате може представити привреда.

- Они који немају веб сајт могли су се пријавити на овај позив и у сарадњи са студентима израдити како би оно што они раде боље понудили тржишту. Видјећемо да ове позиве у неком будућем периоду поновимо“, рекао је Остојић.
 
Стефан Трифковић, студент Факултета пословне економије рекао је да је веома задовољан својим пројектом, те да је правио интернет страницу за Црвени крст Бијељина.
 
Александар Савић, секретар Градске организације Црвеног крста Бијељина, казао је да иако нису привредно друштво него хуманитарна организација имали су прилику да добију бесплатну интернет страницу.

-Овај сајт ће нам помоћи да јавности представимо наше акције и све шта ми радимо. Мислим да ћемо преко сајта допријети до шире јавности, дијаспоре и људи који су отишли са ових простора, а желе да помогну“, закључио је Савић.
 
(Семберија инфо)