ЗЕДП „Електро-Бијељина“ обиљежила крсну славу Свети пророк Илија :: Semberija INFO ::

 

ЗЕДП „Електро-Бијељина“ обиљежила крсну славу Свети пророк Илија



 Управа и запослени у ЗЕДП „Електро-Бијељина“ обиљежили су данас Светог пророка Илију, крсну славу овог предузећа. Поводом славе искориштена је и прилика да се окупљени гости, али и јавност упозна са пословањем овог предузећа у претходон периоду.



- Након добити од 1,2 милиона конвертибилних марака у претходној години и у првих шест мјесеци ове године биљежимо позитиван финансијски резултат, те биљежимо пораст прихода од 10 одсто у односу на исти период прошле године. Све обавезе према добављачима су смањене и редовно их измирујемо, као и остале обавезе према свим другим основама. Што се тиче инвестиција, „Електро – Бијељина“ је у првих шест мјесеци ове године уложила преко седам милона конвертибилних марака властитих средстава, што је много већи износ него претходне године, од тога највише средстава је уложено у реконструкцију мреже и куповину даљинских бројила. Такође, у плану је и велики пројекат реконструкције система приземног напајања, реконструкција нисконапонске мреже, као и изградње далековода, трафостаница и осталих великих пројеката. Што се тиче ремонта чворних трафостаница успјешно су завршени и у рад смо пустили четири нове. Веома ве важно истаћи да смо све ово завршили без додатних задуживања“, истакао је Марко Михајловић, директор ЗЕДП „Електро-Бијељина“ и нагласио да су наставили тренд смањивања дистрибутивних губитака, те да он у овом тренутку износи 7,5 одсто што је најбољи резултат до сада у предузећу „Електо – Бијељина“, те сматра да ће ова пославна година за ово предузеће бити веома успјешна.



Милан Лукић, предсједник Синдикалне организације  ЗЕДП „Електро-Бијељина“ казао је да је претходна година била изузетно тешко и напорна за раднике овог предузећа, јер су сви свједоци климатских промјена и непогода које се дешавају у последње вријеме, те да су радници били изузетно оптерећени.



- Радници су радили по 24 часа, а некада и дуже и морам истаћи да су ти људи наши хероји. Они су радили без престанка док сви људи нису добили напон, а сви знамо да без струје данас нема ни цивилизације. Наши монтери који раде у најтежим условима су наши хероји и прије свега слава нашег предузећа, Свети пророк Илија који је заштитник наших радника треба да буде посвећена управо њима. Такође, морам истаћи да синдикат имао добру сарадњу са управом предузећа у претходној години и да су испунили све оно што пише у колективном уговору. Најбитније је да су радници добијали на вријеме своја примања, као и опрему, па чак и више од тога. Радници који су радили на свим тим кваровима били су додатно награђени“, истакао је Лукић.



Професор др Златко Максимовић, директор ЈУ Болница „Свети врачеви“ Бијељина и  кум славе, истакао је да дуги низ година ова два предузећа кумују једни другима и овом приликом приликом честитао славу директору предузећа  ЗЕДП „Електро-Бијељина“, свима који су  запослени у овоом предузећу те суграђанима који данас прослављају Светог пророка Илију.

- Бијељинска болница и предузеће ЗЕДП „Електро-Бијељина“ као двије велике институције у граду Бијељина имају одличну сарадњу. Овом приликом захвалио бих се запосленима у предузећу „Електро – Бијељина“ који су приоритетно отклонили одређене кварове на згради  болнице након невремена које нас је задесило и на тај начин помогли нашим пацијентима и запосленима у болници“, закључио је Максимовић.


​Семберија инфо - С. Ристановић