НОВЕ УНИФОРМЕ ЗА ВАТРОГАСЦЕ :: Semberija INFO ::

 

НОВЕ УНИФОРМЕ ЗА ВАТРОГАСЦЕ


Припадници Tериторијалне ватрогасне јединице општине Лопаре добили су нове радне униформе. Општина Лопаре је извршила набавку 16 комплета радне униформе и обуће за потребе Територијалне ватрогасно-спасилачке јединице Лопаре.



-Добили смо радне униформе за сваког нашег ватрогасца, која нам је неопходна за рад. До сада је коришћена униформа која је набављена 2016. године“, рекао је вд старјешина Територијално ватрогасно-спасилачке јединице Лопаре Јово Ђурић. У складу са важећим Правилником о униформама и функционалним ознакама ватрогасаца спасилаца у професионалним ватрогасно спасилачким јединицама набављена је зимска и љетна радна униформа, радна обућа, као функционалне ознаке за 16 припадника Територијалне ватрогасне јединице Лопаре. Комплет љетних и зимских униформи се састоји од: обуће, капа, јакни, подјакни, панталона, мајица, кошуља, ознаке за функцију и идентификацију на еполетама и амблеми.



-Ватрогасна јединица Лопаре и до сада је била добро опремљена и извршавала све задатке. Нове униформе добро ће доћи сваком ватрогасцу и омогућити ефикаснији и бољи рад “, истакао је начелник општине Лопаре Радо Савић. Укупна вриједност униформи износи 20.000 КМ, без ПДВ , а средства су обезбјеђена у буџету општине Лопаре.Територијална ватрогасно-спасилачка јединица Лопаре учествује у гашењу пожара и спасавању људи и имовине угрожене пожаром и у другим елементарним непогодама на подручју општине.