Одговор АД „Град“ на критике из Градске управе :: Semberija INFO ::

 

Одговор АД „Град“ на критике из Градске управе


Поштована господо,

Након вашег произвољног и паушалног иступа у јавност поводом околности на организацију традиционалног Пантелинског вашара 2023. обавјештавамо вас и јавност о следећем:

У последње три године АД „Град“ позива Градску управу да се у складу са својим капацитетима укључи у сваки пројекат АД“ГРАД“. Позивнице су уручиване писменим путем, саопштењима за јавност и на званичним састанцима.
Овим путем , дајемо јавности на увид чињеницу да цијена закупа излагачких површина на вашару није мијењана последњих шест година. И поред тога, ове године је приход од закупа простора увећан за 44% у односу на прошлу годину , ефикасност наплате закупнина стопостотна, а да је организација цијелог догађаја била на врло високом нивоу говори и број од око 20,000 посјетилаца у тродневном спектаклу.

Ове доказе и информације нудимо на увид цјелокупној јавности.

Дакле, калкулација цијена забавних садржаја и угоститељских услуга на Пантелинском вашару искључиво је питање процјене тржишта уважених закупаца без којих сам догађај не би био то што јесте, а он је сигурно најефектнији и најспектакуларнији догађај у региону за шире народне масе!

АД“ГРАД“ као организатор овог догађаја, акценат је ставио на безбједност и задовољство учесника и посјетилаца као и добру посјећеност што смо у потпуности успјели и већ приступили стручним анализама да наредни догађаји у нашој организацији буду још ефектнији, садржајнији и самим тим успјешнији.

Пантелински сабор народа, познатији као вашар, јесте дио традиције народа Бијељине и Семберије и није нити треба бити ниједне политичке групе нити појединца, већ празник и сабора народа. Ми , АД“Град „ улогу организатора успјешно носимо и још једном позивамо Градске челнике да се укључе у нове изазове и пројекте који су пред нама.
За септембар спремамо већ чувени Међународни сајам пољопривреде , лова и риболова „Интерагро 2023“ те исти видимо као шансу за нову конкретну сарадњу са Управом Града . Можда нам Градска управа помогне да асфалтирамо одређену површину Агротржног центра па у 21. вијеку не будемо шетали по шљунку радујући се шаренилу свјетала уздигнуте главе. Ми простор АТЦ-а видимо у будућности као Сајмиште, тј. мјесто одржавања Сајмова, концерата, масовних манифестација што би ослободило центар града и буке и гужве, но , о том по том..

Градска управа, наведе у саопштењу да „ враћа грађанима паре кроз разна давања и погодности и да не би користила манифестације попут ове да новац трга грађанима из руку“.

Ево прилике да ове године организујемо „Интерагро“ тако што ће по примјеру Владе РС и Министарства за пољопривреду, шумарство и водопривреду од прошле године, ове године Градска Управа субвенционирати трошкове улазница, грађанима, пољопривредницима, ђацима, пензионерима и свим добронамјерним посјетиоцима долазећег Сајма.

Врло важну ћињеницу желимо нагласити и овим путем. Од 59 запослених вриједних и способних људи у АД“Град“ ниједно се не пита да ли ће предузеће бити у надлежности Градске или Републичке управе.

Ми смо житељи Бијељине.
Бијељина је наш град .
И „Град“ је наш!