Потписани уговори о набавци уџбеника за ученике основних школа :: Semberija INFO ::

 

Потписани уговори о набавци уџбеника за ученике основних школа


Данас су у просторијама Градске управе града Бијељина потписани уговори о набавци уџбеника за ученике основних школа између Градске управе Града Бијељина и представника „Завода за уџбенике и наставна средства“ Источно Сарајево, као и са представницима Издавачке куће „Нам“ из Тузле.

Вриједност уговора који је потписан са „Заводом за уџбенике и наставна средства“ Источно Сарајево за набавку уџбеника за основце са подручја града Бијељина према ријечима  градоначелника Бијељине, Љубише Петровића износи до 935.000 КМ, док је вриједност  потписаног уговора са Издавачком кућом „Нам“ око 17.000 КМ, те да ће подјела уџбеника бити организована крајем наредне седмице.

-Ове године настављамо оно што смо започели прошле године, а тако ће бити свих наредних. Наставићемо да побољшавамо ученички стандард, да вршимо све оно што се зове заштита породица, као и родитељског буџета. Поред данашњег потписивања уговора за бесплатне уџбенике почели смо и са издавањем налоге за уплаћивање новца родитељима на рачуне за куповину школског прибора. За набавку школског прибора издвојен је износ у висини од 416.000 КМ.  Ми смо предоређени да и даље улажемо у обаразовање јер дјеца су благо наше Бијељине и нашег друштва и из тог разлога морамо им пружити најбоље услове. Сваке наредне године трудићемо се да издвајања буду све већа и већа да би наша дјеца имала и срећно дјетињство, као и што боље услове школовања, а уједно и да родитељима омогућимо што лакше финансирање школовања дјеце“, нагласио је градоначелник Петровић и додао да је од представника Издавачке куће „Нам“ сазнао да је град Бијељина једина Градска управа у РС која је обезбиједила уџбенике по плану Федералног министарства за бошњачку дјецу у Основној школи „Меша Селимовић“ Јања.