Одсјек за ЛЕР & ЕИ Град Бијељина :: Semberija INFO ::

 

Одсјек за ЛЕР & ЕИ Град Бијељина


БИРН позива новинаре са Балкана да се пријаве за тродневни програм обуке за извјештавање о дигиталним правима у Сарајеву, Босна и Херцеговина, од 26. до 28. септембра 2023.

Успјешни кандидати ће, такође, стећи право за добијање малог гранта како би креирали причу о дигиталним правима. Ако сте новинар из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Сјеверне Македоније или Србије и заинтересовани за извјештавање о дигиталним правима, БИРН-ова обука за извјештавање о дигиталним правима у Сарајеву пружа вам прилику да продубите своје знање. 

Овај специјализовани курс обуке пружа ријетку прилику регионалним новинарима да се дубље упусте у неке од најузбудљивијих и релевантних области савременог новинарства: разумјећете дигитална права на свеобухватан начин, фокусирајући се на прекршаје у извјештавању, блокирању садржаја, манипулацији и пропаганди у дигиталном свијету.

Овај програм обуке ће вам помоћи да схватите комплексности дигиталних права и њихов утицај на новинарство, пружити вам увиде у истраживање отворених извора, новинарство засновано на подацима, провјеравање чињеница и више.

Успјешни кандидати ће учествовати у практичним радионицама о идентификацији и документовању кршења дигиталних права и научиће како да унаприједе своје приповједање користећи савремене мултимедијалне алате.

Након завршетка обуке, полазници ће добити мали грант како би написали чланак, примјењујући своје новостечене вјештине извјештавања о дигиталним правима. БИРН позива новинаре из Босне и Херцеговине, Црне Горе, Сјеверне Македоније и Србије да се пријаве за тродневни курс обуке за извјештавање о дигиталним правима. Курс ће се одржати у Сарајеву, Босна и Херцеговина, од 26. до 28. септембра 2023. 

БИРН ће у потпуности покрити трошкове путовања и смјештаја за све успјешне кандидате. Радни језик обуке је енглески. Пријавни образац можете попунити на сљедећем линку:
  Рок за достављање пријава је 5. септембар 2023. године. Више информација на:

https://birn.eu.com/news-and-events/digital-rights-reporting-training-for-balkan-journalists-applications-open/?fbclid=IwAR2uWylWeUsfOpGXairHZ3WxKWf-lJekeLW0ZJ0davvlbianI6alQpgmVj8