Бивши припадници 65. Заштитног моторизованог пука ГШ ВРС одали почаст херојима Одбрамбеног рата: Окупљање подно Мајевице :: Semberija INFO ::

 

Бивши припадници 65. Заштитног моторизованог пука ГШ ВРС одали почаст херојима Одбрамбеног рата: Окупљање подно Мајевице


Ветерани 65. Заштитног моторизованог пука Главног штаба Војске Републике Српске данас су се окупили у Богутовом Селу код Угљевика и положили цвијеће на спомен погинулим борцима овог подмајевичког села.
 
Бивши припадници Лаког самоходног артиљеријског дивизона у саставу ове једне од најелитнијих јединица ВРС, полагањем цвијећа и паљењем свијећа погинулим саборцима и свим погинулих борцима Одбрамбеног рата отпочели су данашње дружење.
 
Бивши старјешина топовског вода, Богољуб Шикањић каже да је данашње окупљање традиционално те да се на тај начин његује сјећање на најтеже дане када је стварана Република Српска.
 
-Сјећамо се наших погинулих сабораца, никада нећемо дозволити да они буду заборављени-рекао је Шикањић.


 
Мирослав Гајић, бивши припадник ове јединице, који је мјештанин Богутовог Села, изразио је задовољство јер је домаћин данашњег окупљања припадника ове јединице.
 
-Баштинимо подвиге наших јединица а не дозвољавамо да се забораве наши саборци који су дали животе за стварање Републике Српске-рекао је Гајић.