Актив жена Синдиката РиТЕ Угљевик - Солидарност и подршка на првом мјесту! :: Semberija INFO ::

 

Актив жена Синдиката РиТЕ Угљевик - Солидарност и подршка на првом мјесту!


Синдикат Рудника и Термоелектране Угљевик реализовао је иницијативу Брижите Ивковић, предсједнице Актива жена Синдиката РиТЕ Угљевик, којим је обезбјеђено путовање у бању по избору за родитеље дјеце са посебним потребама и њихове најмилије.
 
“У гесту подршке према овим, заиста могу да кажем, херојима садашњице, Синдикат је обезбједило једнократну финансијску помоћ и породични боравак у бањи по избору нашим радницима који су родитељи дјеце са посебним потребама. Циљ нам је да и практично покажемо солидарност са овим храбрим људима, нашим колегама, а само они знају како се носе са свим изазовима које им доноси свакодневица. Надамо се да ће им путовање донијети неке лијепе заједничке успомене, те да ће овакве акције постати редовне и у другим привредним и друштвеним субјектима”, истакла је Ивковићева, те додала да је иницијатива наишла и на велико разумијевање предсједнице Синдиката Електропривреде Кораљке Ковачевић Марков. Рудник и Термоелектрана су једно од ријетких предузећа у Српској које је на овакав начин покушава да, колико-толико, олакша ситуацију у којој се ови родитељи и њихова дјеца налазе.


 
“Јасно је да је ово ситница у односу на све што је овим родитељима и њиховој дјеци потребно. Познато је какав је финансијски терет на грађанима у њиховој ситуацији, како су високи трошкови медицинске и терапеутске његе, и плашим се да ће без системских рјешења све остати на спорадичним акцијама ограниченог домета, као што је ова”, додала је Ивковићева.
 
“Радујемо се заједничком путовању и времену које ћемо провести са дјецом. Захваљујемо се и Синдикату предузећа на подршци, али и Брижити која се предложила, а потом се и изборила за реализацију ове иницијативе. Она је и раније била неко на кога смо могли да рачунамо”, рекао је један од родитеља након пријема који је за њих организован у Предузећу РиТЕ Угљевик. Он је додао да их ова иницијатива подсјећа да нису сами у својој борби за нормалан живот своје дјеце, те да им подршка радних колега много значи.