СКУПШТИНА ГРАДА: KОМИСИЈА ЗА НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА :: Semberija INFO ::

 

СКУПШТИНА ГРАДА: KОМИСИЈА ЗА НАГРАДЕ И ПРИЗНАЊА


Ј А В Н И   П О З И В
 
Поводом 24. септембра – Дана Града позивамо све заинтересоване политичке организације, државне органе, предузећа, установе или друге организације у Граду, као и грађане да у форми грађанске иницијативе доставе своју иницијативу за додјелу признања. Одлуком о признањима у Граду Бијељина установљена су сљедећа признања:

1. Повеља Града Бијељина је највише друштвено признање Града које се додјељује као посебан знак признања за рад и дјела у области стваралаштва и рада од општег значаја за Град.

2. Медаља „Kнез Иво од Семберије“ (златна, сребрна и бронзана) је друштвено признање које се додјељује за дјела која заслужују опште поштовање и признање у Граду, а посебно за дјела хуманизма, несебичног пожртвовања у спасавању људи, добара, борбе за слободу и људско достојанство, испољену личну храброст и за дјела која доприносе срећнијем и хуманијем живљењу. Медаља „Kнез Иво од Семберије“ додјељује се и нарочито успјешним појединцима и правним лицима у области пољопривредне производње и привреде уопште.

3. Медаља „Филип Вишњић“ (златна, сребрна и бронзана) је друштвено признање које се додјељује за општепризнати рад и дјела која су од посебног значаја за Град у области умјетничког рада и стваралаштва, образовања, науке и културе уопште.

4. Значка Града Бијељина (златна, сребрна и бронзана) је друштвено признање које се додјељује за истакнути рад, дјела и личне успјехе који доприносе општој афирмацији организација, институција и Града у разним областима живота и рада, спорта, физичке културе и другим областима.

5. Захвалница

Признања, у складу са овом Одлуком, могу се додјељивати појединцима, предузећима, установама и другим организацијама.  Иницијатива се мора доставити са образложењем и биографијом – за физичка лица, односно са референсама за правна и физичка лица најкасније до 18.08.2023. године (петак), како би Kомисија за награде и признања утврдила имена кандидата и предложила Скупштини Града Бијељина да донесе Закључак о додјели градских признања која ће бити уручена на свечаној сједници Скупштине Града Бијељина, поводом обиљежавања дана Града Бијељина.

Иницијативе доставити лично или препорученом поштом на адресу: Скупштина Града Бијељина, Kомисија за награде и признања, Трг  Kраља Петра I Kарађорђевића бр. 1, 76 300 Бијељина.