ПРИЈЕМ ЗА БХ. ОЛИМПИЈЦЕ: СТАЛНА ПОДРШКА МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА :: Semberija INFO ::

 

ПРИЈЕМ ЗА БХ. ОЛИМПИЈЦЕ: СТАЛНА ПОДРШКА МЛАДИМ ТАЛЕНТИМА


Градоначелник Града Бијељина, Љубиша Петровић уприличио је данас пријем за двојицу младих физичара који су на Међународној олимпијади из физике представљали Босну и Херцеговину. Пријему су, у присуству својих професора, присуствовали Миодраг Остојић ученик Техничке школе „Михајло Пупин“ из Бијељине и Мухамед Нумановић ученик „Рицхмонд Парк“ - међународне средње школе из Тузле.



Међународна олимпијада из физике, 53. по реду, одржана је у Токију у периоду од 10. до 17. јула. Учествовало је око 400 ученика из преко 80 држава. Ученици су се такмичили у изради експерименталних и теоријских задатака, и то током два дана у трајању по пет сати сати. Свака држава је имала право пријавити до пет ученика.



-Град Бијељина ће наставити да подржава наше дивне ученике који, у мору сивила уносе оптимизам и наду у наше друштво. Ми смо Мухамеду и Миодрагу исказали моралну и материјалну подршку и тако ћемо наставити и у будућности  према свим ученицима који буду остваривали овакве успјехе. Позвао бих овом приликом надлежне институције из области образовања, да донесу стратешке одлуке којима бисмо енергичније ушли у процес изградње амбијента у нашим школама гдје би расло више овако талентованих ученика“, истакао је градоначелник Петровић.



Мухамед Нумановић је овог љета завршио други разред средње школе а на Олимпијади у Токију је освојио бронзану медаљу док је Миодраг Остојић завршио трећи разред Техничке школе а из Токија се вратио са похвалом. Поред овогодишњег наступа на Међународној олимпијади, Миодраг Остојић је прошле године био дио бх. тима који је учествовао на Европској олимпијади из физике у Словенији.

Организатори олимпијаде су су побринули да осим такмичарског дијела бројним селекцијама пруже прилику да боље упознају културу, географију и традицију Јапана.



-Између такмичарских обавеза имали смо прилику да кроз два полудневна и два цјелодневна излета видимо много важних детаља из историје и културе Токија и Јапана“, изјавио је Миодраг Остојић.

Градска управа Града Бијељина је бх. олимпијце наградила новим лаптопима.

(Семберија инфо)