ОТВОРЕН НОВИ ОБЈЕКАТ ЈУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“: „Ђурђевак“ као симбол прољећа и новог живота :: Semberija INFO ::

 

ОТВОРЕН НОВИ ОБЈЕКАТ ЈУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ „ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ“: „Ђурђевак“ као симбол прољећа и новог живота


У Бијељини је данас уприличена свечаност отварања новог објекта ЈУ Дјечији вртић “Чика Јова Змај”. Овај, седми објекат бијељинске јавне предшколске установе налази се у непосредној близини Саборне цркве а званичан назив објекта је “Ђурђевак”. До његовог формирања је дошло усљед блиских односа Градске управе и Епархије зворничко-тузланске, које гаје заједничку опредијељеност ка изградњи квалитетних предуслова за здраво и квалитетно одрастање најмлађих становника Бијељине.




-Са задовољством могу изјавити да ћемо у новој школској години почети са радом у новом објекту нашег Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“. Отварањем овог објекта значајно ћемо проширити капацитете наше установе. Добићемо савремено опремљен простор у којем ће моћи боравити 200 дјеце. Поред чињенице да је објекат опремљен по педагошким стандардима, са свим неопходним инвентаром и опремом, желим истаћи да ће и одгојно-образовни процес бити на високом нивоу“, изјавио је Славиша Вујановић, директор ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ из Бијељине. Епископ зворничко-тузлански Фотије истакао је обавезу и цркве и државе да се брину о младима нагласивши да Бијељина може послужити као примјер успјешне сарадње свјетовних и духовних власти на реализацији друштвено корисних пројеката.



-Овој установи смо дали име „Ђурђевак“ по дивном цвијећу које цвијета у прољеће, око Ђурђевдана, јер желимо да наша дјеца буду весела, радосна, да буду осунчана јер је ова зграда препуна свјетлости. Желимо да наша дјеца живе у свјетлости, окренута добру, окренута добру, окренута истини, окренута правди... Радујемо се да ћемо на овом мјесту чути дјечију грају“, рекао је епископ Фотије. Објекат „Ђурђевак“ ће почети са радом у понедјељак, четвртог септембра. Планирано је да се одгојно-образовни процес изводи у односу на двије групе старијег јасличког узраста, четири групе средњег вртићког узраста и по једну групу млађег и старијег вртићког узраста. Према ријечима Александра Ђурђевића, предсједника градске Скупштине, данашње свечано отварање још једног објекта ЈУ Дјечији вртић „Чика Јова Змај“ дио је дугорочног плана градских власти да побољшају стање у области предшколског одгоја и образовања у граду Бијељина. Један сегмент тог плана тиче се повећања обухвата дјеце која бораве у јавним вртићима, ту је затим и побољшавање услова боравка дјеце у јавним вртићима као и повећење подршке за предшколске установе у приватном власништву и дјецу која у њима бораве.





-Срећни смо данас због нових 200 вртићких мјеста које смо отворили за наше најмлађе суграђане. Градска управа неће стати на овоме. У октобру ове године ћемо отворити још један објекат у оквиру Петропавловског храма у МЗ „Вук Караџић“, потом у Батковићу, Црњелову, а у току је комплетирање пројектно-техничке документације за још један објекат који ће се налазити у Улици Живојина Мишића на локацији старог бувљака. У жељи да повећемо обухват и квалитет боравка у предшколским установама стојимо на располагању и приватним вртићима, гдје смо за сљедећу буџетску годину планирали већа издвајања за суфинансирање цијене боравка у приватним предшколским установама“, рекао је градоначелник Љубиша Петровић, изразивши жељу да у будућности свој дјеци предшколског узраста у Бијељини буде омогућен потпуно бесплатан боравак у вртићима.









(Семберија инфо)