Удружење грађана “Отахарин”: Подијељен школски прибор и школске торбе :: Semberija INFO ::

 

Удружење грађана “Отахарин”: Подијељен школски прибор и школске торбе



Удружење “Отахарин” организовало је данас подјелу школског прибора и школских торби за ученике који живе у ромској заједници.

Санита Смајић, координатор Дневног центра, који је активан од 2014. године, каже да је ове године “Отахарин” обезбиједио 160 школских торби у којима се налази и школски прибор.



“Овом акцијом обухваћени су основци и средњошколци, као и ученици који ове године полазе у први разред основне школе. Имамо десет ђака првака. Захваљујемо се нашим донаторима који су омогућили финансијска средства за набавку школских троби и школског прибора. У ову акцију били су укључени ЦАРИТАС и ГИЗ, кроз пројекат “Социјална правда за рањиве групе на Западном Балкану”.

Саманта Халиловић, корисник услуга Дневног центра, каже да школује троје дјеце, узраста од десет, једанаест и тринаест година.

“Много ми значи овај школски прибор и школске торбе, јер би ми пуно новца требало да дјеци набавим све што је неопходно за полазак у школу. Захваљујем се “Отахарину” на овој помоћи. Моја дјеца долазе овдје редовно на радионице, гдје им се пружа помоћ око припреме за наставу”, каже Саманта Халиловић. 


Семберија инфо