Европска седмица мобилности: Одржана радионица посвећена урбаној мобилности :: Semberija INFO ::

 

Европска седмица мобилности: Одржана радионица посвећена урбаној мобилности



У оквиру Европске седмице мобилности, данас су у просторијама Америчког кутка у Бијељини чланови саобраћајне секције Техничке школе „Михајло Пупин“, у сарадњи са Америчким кутком и  Одсјеком за локални економски развој и европске интеграције Бијељина реализовали радионицу посвећену урбаној мобилности. Учесници данашње радионице били су ученици осмог разреда Основне школе „Свети Сава“ из Бијељине.



- Европска седмица мобилности је манифестација која промовише одрживе начине кретања, смањење емисија штетних гасова и унапређење квалитета живота. У партнерству са Техничком школом "Михајло Пупин" организовали смо  радионицу за ученике осмог разреда ОШ "Свети Сава" и ово је одлична прилика да се фокусирамо на наше свакодневне навике кретања, али и да обновимо знања и научимо нешто ново на тему саобраћаја и значаја урбане мобилности. У партнерству смо направали сјајан програм и сутра са активношћу "заРолај" завршавамо активности у склопу Европске седмице мобилноси и драго нам је што смо оборили рекорде посјећености о што се у нашем граду осјећа дух одрживе мобилности“, истакла је Анкица Тодоровић, шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције.


 
Јелена Петричевић, професор саобраћајне групе предмета у Техничкој школи „Михајло Пупин“ Бијељина и вођа саобраћајне секције ове школе за портал „Семберија инфо“ казала је да су се са задовољством и ове године одазвали на позив Градске управе Града Бијељина и Одсјеком за локални економски развој и европске интеграције.

- Данас смо за ученике основих школа у оквиру Европске седмице мобилности  припремили презентацију о средствима урбане мобилности. Поред тога, што су се упознали са средствима која раније нису имали прилику да користе, подјетили смо их и на нека која су раније користили. Такође, подсјетили смо их и на правила која су можда и заборавили, а све са циљем да се понашају безбједније у саобраћају и даље“, појаснила је Петричевићева.

- И ове године наши стални партнери саобраћајна секција Техниче школе „Михајло Пупин“ Бијељина нам је изашла у сусрет и заједно са својим ученицима у оквиру Европске седмице мобилности одржала данашњу презентацију. Амерички кутак Бијељина се труди да својим активностима и радионицама које се одржавају у кутку промовише подизање еколошке свијети учесника радионица“, истакао је Далибор Тодоровић, координатор Америчког кутка Бијељина.


Семберија инфо - С. Ристановић