„ИНТЕРАГРО 2023“ – ПРЕДСТАВИЛИ СЕ И СРЕДЊОШКОЛЦИ :: Semberija INFO ::

 

„ИНТЕРАГРО 2023“ – ПРЕДСТАВИЛИ СЕ И СРЕДЊОШКОЛЦИ


У току је посљедњи дан овогодишњег, 21. по реду Међународног сајма пољопривреде, лова и риболова „Интерагро 2023“. На 7000 квадратних метара изложбеног простора своје производе и услуге представља укупно 151 излагач. Сајам се одржава под мотом „Новац је средство а земља богатство“.

Редован учесник бијељинског сајма је Јавна установа „Пољопривредна и медицинска школа“ из Бијељине. Ове године су представили само дио производа које ученици ове школе узгајају на школском имању и производе у школским радионицама. Заинтересоване посјетиоце током јучерашњег дана, на школском павиљону су дочекивали ученици Тања Гвозденовић, Драгиша Новаковић и Петар Ранкић. Сви похађају трећи разред и планирају наставити школовање у области пољопривредне производње.

-Све што на нашем штанду можете видјети све смо узгојили и произвели у оквиру наше школе. Захвална сам свим нашим професорима јер нам несебично преносе своја знања а колико смо као ученици успјели научити дјелимично можете видјети на нашем штанду. Ја сам планирала да по завршетку средње школе упишем пољопривредни факултет јер је ово посао који ми се јако свиђа. Обишли смо данас излагаче на сајму и видјели колико нове, модерне технике је изложено. Колико ће то све напредовати у наредних пет или десет година, можемо само претпоставити. А ја желим бити у тој области, учити и бити на услузи нашим пољопривредним произвођачима“, изјавила је за „Семберија ИНФО“ Тања Гвозденовић.

Семберија инфо