ТРЕЋА КОТЛИЋИЈАДА У МАЧКОВЦУ :: Semberija INFO ::

 

ТРЕЋА КОТЛИЋИЈАДА У МАЧКОВЦУ


Поводом славе Храма Рођења Пресвете Богородице у Мачковцу, у дворишту Храма одржана је Трећа котлићијада. Учествовало је преко 20 екипа које су спремале котлиће упркос лошим временским условима. Прво мјесто је освојила Ловачка група „Међедник“. Друго мјесто је припало екипи “Добри“, док су треће мјесто освојили Мајевички акцијаши.



Протонамјесник и старјешина Храма у Мачковцу Душко Ђурић који је истовремено и организатор котлићијаде, истакао је да је ово трећа за редом Котлићијада у Мачковцу

„Ове године имамо јако добру организацију котлићијаде, преко 20 екипа се пријавило за учешће. Надамо се да ће ова котлићијада постати традиционални догађај у Мачковцу и да ће за пар година читаво двориште Храма бити испуњено екипама за котлићијаду“, рекао је протонамјесник Ђурић.

Члан побједничке Ловачке групе „Међедник“ Љубиша Симић је изјавио да је веома задовољан освојеном наградом, као и овогодишњом организацијом котлићијаде.



„Велико ми је задовољство што је наша група освојила прво мјесто. Конкуренција је заиста била јака, те је ово заиста једно дивно искуство. Такмичење је прије свега протекло у једној дружељубљивој атмосфери гдје смо се сви потрудили да покажемо наша кулинарска умијећа када је у питању спремање котлића“, истакао је Симић.