ЈУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ “ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ”: МЕЂУНАРОДНА НЕДЈЕЉА ДЈЕТЕТА :: Semberija INFO ::

 

ЈУ ДЈЕЧИЈИ ВРТИЋ “ЧИКА ЈОВА ЗМАЈ”: МЕЂУНАРОДНА НЕДЈЕЉА ДЈЕТЕТА


Јавна установа Дјечији вртић “Чика Јова Змај” бројним активностима обиљежава Међународну недјељу дјетета под слоганом “Другарство чувајмо, љубав његујмо”. У оквиру активности, у објекту “Ђурђевак”, симболично су обиљежили и Дан старих лица. Васпитачи су тим поводом, са полазницима вртића припремили и програм за госте, представнике Удружења пензионера Града Бијељина и пензионисане раднике вртића. Директор вртића Славиша Вујановић истакао је да су жељели да на пригодан начин обиљеже Дан старих лица, али и да дјецу уче на који начин треба да се опходе према старијим особама.





-Наше полазнике у оквиру редовних задатака васпитача, учимо да старије особе треба поштовати и фино се опходити према њима. Такође, морам да додам да водимо рачуна о пензионисаним радницима неше установе, а већ дужи период са Удружењем пензионера имамо добру сарадњу”, рекао је Вујановић. Он је истакао да је данас почело обиљежавање Међународне недјеље дјетета, тако да ће малишани током цијеле недјеље имати бројне представе, а планирани су и излети, те бројне активности кроз које ће дјеца учити о правим људским вриједностима.





-Кад говоримо о људским вриједностима, морам истаћи и да смо у договору са родитељима, у холовима наших вртића, организовали  и продајну изложбу дјечијих радова под називом “Уљепшајмо нечије дјетињство”. Изложба је  хуманитарног карактера, а ову активност ћемо “преселити” и на градски трг у четвртак, 5. октобра од 10 часова. Сав износ који се обезбиједи од продајне изложбе, биће уручен онима којима је помоћ потребна”, рекао је Вујановић и додао да је жеља свих запослених у вртићу, да се малишани забаве и уче кроз игру.



-Ову радну вртићку годину смо започели са бројним активностима, а одмах након Међународне недјеље дјетета, која траје од 2. до 8. октобра, крећемо са садржајима под називом Недјеља здравог живота”,  рекао је Вујановић и подсјетио да ЈУ Дјечији вртић “Чика Јова Змај” у седам објеката, од којих су четири у граду и три у сеоским мјесним заједницама, имају 800 малишана.



(Семберија инфо)