"Вршњачко насиље је важна тема” - Одржано предавање угљевичким основцима :: Semberija INFO ::

 

"Вршњачко насиље је важна тема” - Одржано предавање угљевичким основцима


За Семберија инфо: Младен Василић

Командир Полицијске станице Угљевик Мићо Јовић данас је ученицима шестог разреда у угљевичкој Основној школи “Алекса Шантић” одржао предавање на тему вршњачког насиља које спроводи министарство унутрашњих послова Републике Српске под називом "Буди сигма! Заустави/Пријави вршњачко насиље!"

Јовић је истакао да је важно упознати ученике са појмом вршњачког насиља, начином испољавања насиља међу дјецом и младима, посљедицама које оставља на жртве насиља, као и подизање свијести грађана о значају благовременог откривања оваквих видова насиља.

- Вршњачко насиље у школама представља велики проблем који може оставити бројне посљедице. Кроз едукацију, ученицима скрећемо пажњу на њихово исправно будуће понашање који ће смањити ову проблематику, а које има како у Републици Српској тако и окружењу - рекао је Јовић.

Педагог у школи “Алекса Шантић” Драгана Радовановић оцијенила је одличном сарадњу са Полицијском станицом Угљевик истакавши да се заједничким радом често организују едукативна предавања на све теме које се тичу безбједности ученика.

- Поред теме вршњачког насиља, едукације се одржавају и на теме утицаја интернета те безбједности саобраћаја за првачиће, али и за све друге разреде - навела је Радовановићева.