Пољопривредна и медицинска школа Бијељина - Данас у школи показна вјежба Црвеног крста :: Semberija INFO ::

 

Пољопривредна и медицинска школа Бијељина - Данас у школи показна вјежба Црвеног крста


Данас ће волонтери и професионалци Градске организације Црвеног крста Бијељина одржати показну вјежбу пружања прве помоћи реалног приказа повреда и стања у ЈУ пољопривредна и медицинска школа Бијељина, са почетком у 12 часова И 15 минута.
 
У вјежби ће поред три професионалаца, седам волонтера, пет глумаца и шминкера учествовати др Слободан Станишић специјалиста ургентне медицине Дома здравља Бијељина, иначе дугогодишњи волонтер Црвеног крста који својим искуством у раду у служби хитне помоћи управо указује на најчешће ситуације које се дешавају на терену. Ова вјежба је наставак започете посјете школама у Бијељини која има за циљ, прије свега, научити присутне о правовременом реаговању у најчешћим повредама и стањима у основним и средњим школама.
 
-Такође, овима вјежбама желимо подићи свијест о важности познавања пружања прве помоћи код грађана. Досадашња сарадња са Медицинском школом је на високом нивоу, нама је то изузетно важно, имајући у виду да, управо, из те школе излазе будући здравствени радници. Показне вјежбе оваквог типа пружају драгоцјену прилику ученицима медицинске школе да примијене теоријско знање које су стекли током наставе. Ова врста практичних искустава побољшава њихове вјештине и разумијевање поступака прве помоћи, што је кључно за њихов професионални развој. Учествовање у показној вјежби омогућује ученицима да развијају самопоуздање у примјени прве помоћи у стварним ситуацијама. То је посебно важно с обзиром на одговорности које ће имати као будући здравствени радници. У овој школи су планирана два сценарија, од којих је један приказ санирања повреда и стања коју ћемо одржати у холу школе и други симулација удеса два возила са извлачењем повријеђених особа коју ћемо одржати у дворишту школе’’, најавили су Градске организације Црвеног крста Бијељина.