ОДСЈЕК ЗА ЛЕР И ЕИ: ВРИЈЕДНА ДОНАЦИЈА ШКОЛИ “ВУК КАРАЏИЋ” :: Semberija INFO ::

 

ОДСЈЕК ЗА ЛЕР И ЕИ: ВРИЈЕДНА ДОНАЦИЈА ШКОЛИ “ВУК КАРАЏИЋ”


Одсјек за локални економски развој и европске интеграције Градске управе, промовисао је унапређење услова рада у ОШ „Вук Караџић“, опремањем два кабинета, школске библиотеке и додјелу спортских реквизита за салу. Анкица Тодоровић, шеф Одсјека за ЛЕР и ЕИ и координатор пројекта истакла је да су овее активности дио пројекта који се реализује као резултат Директног позива за подношење приједлога пројеката партнерских мјесних заједница у оквиру наградног фонда, који је расписан у априлу 2023. године у склопу друге фазе пројекта „Јачање улоге мјесних заједница у БиХ“ којег проводи Развојни програм Уједињених нација (УНДП),  а финансирају Владе Швајцарске и Шведске.

​-Циљ овог позива је била подршка реализацији једног приједлога пројекта у једној од пет партнерских мјесних заједница. Пројекте су поднијеле двије мјесне заједнице од којих је једна испуњавала тражене критеријуме и постављене услове а то је МЗ „Соколски дом“, рекла је Тодоровићева. Према ријечима Јовице Давидовића, предсједника МЗ “Соколски дом”, на форуму грађана мјесне заједнице, дефинисано је неколико приоритетних пројеката од којих је један са највећим бројем гласова био и опремање два кабинета у ОШ „Вук Караџић“, након чега се кренуло у реализацију јавних набавки за потребе школе. Набављено је 78 школских столица и 39 клупа, двије наставничке катедре и столице, једна школска табла и 24 лопте за фудбал, кошарку, рукомет и одбојку, 277 књига за школску библиотеку, а укупан износ у склопу пројекта износи 17.703,15KM.

-Овакве донације су од изузетне важности и за школу и за квалитет наставе. Изражавам захвалност Градској управи и Савјету МЗ на вриједној донацији и побољшању квалитета извођења наставе и боравка дјеце у кабинетима”, рекао је директор ОШ “Вук Караџић” Предраг Рачановић.

Семберија инфо