Развојна агенција Града Бијељина: Подстицајна средства за 42 нова привредна субјекта :: Semberija INFO ::

 

Развојна агенција Града Бијељина: Подстицајна средства за 42 нова привредна субјекта


  Извор: Семберија инфо / О. Стјепановић

Јавно потписивање уговора са 42 корисника којима су додијељена подстицајна средства за оснивање привредних субјеката одржано је данас, а како су потврдили из Развојне агенције Града Бијељина, ријеч је о износу од 220.200 КМ.

- Ова подстицајна мјера реализована је расписивањем два јавна позива од којих је по основу јавног позива за подстицај развоја новооснованих привредника, за набавку основних средстава и запошљавање радника додијељено 24.200 КМ, а на основу јавног позива за подстицај самозапошљавања младих до 35 година додијељено је 196.000 КМ”, рекао је Марко Влачић, директор Развојне агенције.



Предсједник Скупштине града Александар Ђурђевић изразио је задовољство што су потписани уговори са 42 нова корисника са подручја Града Бијељина.
- Ово је пројекат на који смо посебно поносни и евидентно је да из године у годину има све више пријављених. Прошле године је њих 26 користило бесповратна средства за покретање властитог посла, а ове године тај број је знатно већи. Ово је показатељ да Агенција испуњава сврху постојања, а подсјетићу да је на почетку рада ове Скупштине, Агенција имала буџет за подстицај у износу од око 80.000 КМ, што није било довољно. То смо амандманима промијенили и захваљујући томе значајан број младих људи је добило могућност самозапошљавања, односно, покретања властитог посла”, рекао је Ђурђевић и додао да ће се тако и наставити, јер број корисника расте, што значи да расте и потреба за оваквим пројектима. Он је истакао да број заинтересованих показује да у Бијељини живе вриједни, млади људи који имају идеје и којима је потребна и подршка и помоћ да их реализују.

Један од потписника уговора је Бане Гајевац који се бави производњом комарника и других система за заштиту од инсеката.
- Захвалан сам Развојној агенцији за помоћ, јер даје значајан допринос нашем пословању, како за мене, тако и за друге младе предузетнике”, рекао је Гајевац.