НОВОГОДИШЊА ПРОСЛАВА: Забава за дјецу Дневног центра :: Semberija INFO ::

 

НОВОГОДИШЊА ПРОСЛАВА: Забава за дјецу Дневног центра


Овогодишња Новогодишња прослава, која ће бити одржана данас, 28. децембра са почетком у 12 часова у Дневном центру у Улици Филипа Вишњића 217.  Бијељина, има посебан значај, јер желимо створити топлу и незаборавну атмосферу за дјецу која потичу из рањивих категорија’’, најављују из Удружења ,,Центар за инетгративну инклузију Рома и ромкиња Отахарин’’.



На скупу че говорити извршни директор овог Удружења Драган Јоковић, представница Омбудсмана за дјецу РС Јованка Вуковић и градоначелник Града Бијељина Љубиша Петровић.

-Желимо представити причу о Дневном Центру као виталном ослонцу наде и развоја за ромску дјецу и све малишане који се суочавају с изазовима сиромаштва. Кроз све ове године, Дневни Центар није само центар за дјецу, постао је за многе дом, подршку и сигурно окружење које омогућава дјеци да превазиђу препреке и остваре свој пуни потенцијал. Дневни Центар пружа континуирану едукацију, подршку у учењу и разне програме, стварајући темеље за изградњу будућности. За ромску децу, које често сусрећу системску маргинализацију, Дневни Центар представља оазу гдје се осјећају прихваћено, подржано и инспирисано да сањају велике снове.

Прослава Нове године у Дневном Центру не само да доноси радост и осмјех на лица дјеце, већ има дубље значење. За ове малишане, то је прилика да доживе заједништво, припадност и важност у оквиру шире друштвене заједнице. Ова манифестација поставља темељ за изградњу самопоуздања, емоционалне сигурности и оптимизма. Ми смо захваљући Удружењу из Сарајева ,,Руку на срце”, захваљујући подршци Града Бијељина обезбиједили за сву нашу дјецу пакетиће’’, прецизирају организатори.