ДДДК „ЗДРАВЉЕ“: У ТОКУ ЈЕ ДЕЦЕМБАРСКА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ :: Semberija INFO ::

 

ДДДК „ЗДРАВЉЕ“: У ТОКУ ЈЕ ДЕЦЕМБАРСКА АКЦИЈА ДАРИВАЊА КРВИ


У току је децембарска акција даривања крви коју организује Друштво добровољних давалаца крви „Здравље“ из Бијељине. Акција се реализује у просторијама Центра за трансфузијску медицину и траје три дана – од сриједе 27. до петка 29. децембра.

-Традиционално, крајем сваке године Друштво добровољних давалаца крви „Здравље“ из Бијељине, са својим члановима организује ову акцију. Овогодишња акција даривања крви је почела јуче и могу изразити задовољство одзивом наших грађана. Организовано су дошли припадници Оружаних снага БиХ из бијељинске касарне а данас су ту чланови Горске службе спашавања - станица Бијељина, Друштво добровољних давалаца крви „Соко 2020“ из Угљевика и још много људи. Сходно досадашњој пракси, други и трећи дан акције даривања крви увијек смо биљежили велики одзив давалаца крви тако да исти сценарио очекујемо и прижељкујемо и ове године“, изјавила је за „Семберија ИНФО“ др Драгана Војиновић из бијељинског Центра за трансфузијску медицину.



Према ријечима др Војиновић, Дом здравља и Болница „Свети Врачеви“ у Бијељини тренутно имају довољне количине резерви крви. Традиционална децембарска акција ДДДК „Здравље“ је тим важнија што се организује пред предстојеће новогодишње и божићне празнике када Служба за трансфузијску медицину неће радити, тако да ће се током ова три дана залихе крви додатно повећати.

- Друштво добровољних давалаца крви „Здравље“ из Бијељине организује акцију добровољног даривања крви и позива све заинтересоване доаваоце крви да се одазову акцији и тако својим хуманим чином помогну болеснима и повријеђеним којима је потребна крв за оздрављење. Ово је добра прилика да млади и здрави покажу своју хуманост на дјелу“, стоји у позиву Друштва добровољних давалаца крви „Здравље“ из Бијељине.
(Семберија инфо)