ПУ БИЈЕЉИНА: ПРЕДСТАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ РАДА ЗА НОВЕМБАР :: Semberija INFO ::

 

ПУ БИЈЕЉИНА: ПРЕДСТАВЉЕНИ РЕЗУЛТАТИ РАДА ЗА НОВЕМБАР


У просторијама Полицијске управе Бијељина Министарства унутрашњих послова Републике Српске, данас је одржана конференција за новинаре на којој су  представљени резултати рада током мјесеца новембра..

-На подручју Полицијске управе Бијељина у мјесецу новембру 2023. године надлежном тужилаштву поднесена су 63 извјештаја, којим је пријављено 61 лице, због основа сумње да су починили 69 кривичних дјела. Од укупног броја пријављених лица, 58 је мушког и три женског пола.  Евидентирано је осам  повратника у извршењу кривичних дјела, као и два малољетника у извршењу кривичних дјела, мушког пола старости од 16 до 18. година живота. Коефицијент укупне расвјетљености износи око 86%, док је коефицијент расвјетљености по непознатом око 62%”,навео је начелник ПУ Бијељина Стјепан Терзић.
Када је ријеч о случајевима нарушавања јавног реда и мира, током посматраног периода евидентирана су 32 случајева нарушавања јавног реда и мира, забиљежено је 47 прекршаја и 41 лице која су их починила. Од наведеног броја извршилаца 36 су мушког и пет женског пола, као и 14 повратника. Евидентирана су и три малољетна лица као извршиоци прекршаја.
У саобраћајним незгодама које су се у новембру догодиле на путевима у надлежности Полицијске управе Бијељина ,није билопогунулих лица.
-Највећи број повријеђених су пјешаци, 62 одсто, док је број најлакше повријеђених био у категорији возача путничких возила. Упрошлом мјесецу евидентирана 81 саобраћајна незгода, односно пет одсто више него у новембру прошле године. У 22 саобраћајне незгоде ,седам лица задобило је теже, а 20 особа лакше повреде", рекао је инспектор Сектора за безбједност саобраћаја Раденко Кнежевић.

Према његовим ријечима, три саобраћајне незгоде са тежим повредама евидентиране су у Бијељини, двије на подручју општине Шамац и једна на подручју Пелагићева.

Са прес конференције је упућен и апел родитељима да дјецу упознају са могућим послједицама нестручне употребе пиротихничких средстава, да петарде нису играчк,те да не постоји безопасна пиротехника.
 
(Семберија инфо)